avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Nu m-am prezentat in termen de 30 de zile de la ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Nu m-am prezentat in termen de 30 de zile de la dobandirea unui imobil

Va rog daca imi poate spune si mie cineva.. la ce art. din Codul Fiscal gasesc scris faptul ca daca nu m-am prezentat in termen de 30 de zile de la dobandirea unui imobil (pe care il am de ceva timp), voi fi impozitata cu 5 ani in urma. Multumesc frumos!
Ultima modificare: Miercuri, 10 Aprilie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: SpinuA , utilizator 08:29, 11 Iunie 2019
Da. Ei nu au de unde sa sti cine si cand a cumparat respectivul imobil. Acum cel mai indicat chiar ar fi sa mergeti cu actele de la cumparare in copie si original si dupa buletin la ei si veti completa si o declaratie. Si vedeti si cu restul cum va fi. Adica repede in sensul ca sa faceti indreptarea erorii personale de nedeclarare din proprie initiativa, nu sa va descopere ei.
Multumesc pentru raspuns. Am fost... dar totusi vroiam sa stiu si eu la ce art. din Codul fiscal scrie ca se impoziteaza cu 5 ani in urma.... ca nu au stiut sa imi raspunda cei de la taxe si impozite .. ci doar afirma ca ma pun la plata cu 5 ani in urma.
Veti fi impozitat (sau, ma rog, ar trebui) cu data dobandirii respectivului imobil. Adica daca este dobandit inainte de 01.01.2014, puteti fi impozitat doar incepand cu aceasta data (5 ani). Daca este dobandit in intervalul 01.01.2014 - 31.12.2015 veti fi impozitat cu luna urmatoare dobandirii lui. Daca este dobandit dupa 01.01.2016 veti fi impozitat cu anul urmator dobandirii. Firesc, la toate acestea se adauga accesoriile (penalitatile) aferente.
In ceea ce priveste declararea peste termenul de 30 de zile puteti fi amendat conform HCL din UAT-ul respectiv.
Art. 110 C.proc fiscala: Dreptul organului fiscal de a stabili creanţe fiscale se prescrie în termen de 5 ani, cu excepţia cazului în care legea dispune altfel.
Multumesc frumos pentru raspuns....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit imobil dobandit prin dezbatere succesiune in 2010 andreearamona85 andreearamona85 Buna ziua. Am dobandit impreuna cu o alta ruda, prin dezbaterea succesiunii in 2010, un imobil destinat strict rezidentei, aflat in Bucuresti, in zona A de ... (vezi toată discuția)
Un imobil care face obiectul legii nr.112/1995 mihaicalinescu2005 mihaicalinescu2005 legea nr.112/1995 " ART. 9 [b]Chiriaşii titulari de contract ai apartamentelor ce nu se restituie în natură foştilor proprietari sau moştenitorilor ... (vezi toată discuția)
Scoaterea din evidentele fiscale a unui bun imobil interactiv interactiv ce se intampla daca nu scot din evidentele fiscale un bun imobil? am vandut in urma cu 5 luni un imobil si nu am avut timp sa-l scot din evidentele fiscale ... (vezi toată discuția)