avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna ziua, am divorțat în urma cu 3 ani, din căsnicie a rezultat un copil care este in grija mea dar ma confrunt cu următoarea problema, am divorțat la notar iar in decizia de divort sa stabilit o pensie alimentara de 250 de lei urmând să crească în funcție de salariul tatălui său nevoile minorului. Fostul soț a fost plecat din țară 2 ani si a refuzat să declare salariul dar intre timp a crescut salariul minim pe economie ceea ce înseamnă că trebuie sa creasca si pensia. Copilul va merge la scoala, clar nevoile sunt mult mai mari dar el nu vrea sa inteleaga acest aspect si refuza sa creasca pensia alimentara. Iar alta problema este ca el cat timp a fost plecat nu a respectat programul de vizita iar copilul incet incet a rupt relatia cu el, acum sa intors in tara si il forteaza sa mearga cu el iar copilul insista ca nu vrea imi plange mereu. Ce pot face in acest caz si care sunt drepturile copilului meu. Va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 10 Aprilie 2019
andreea_sebestyen, utilizator
Cel mai recent răspuns: andreea_sebestyen , utilizator 23:21, 10 Aprilie 2019
Formulati acțiune pentru majorarea pensiei alimentare si modificarea programului de vizita. Luati legatura cu un avocat recomandat sau de pe forum sa va ajute in acest demers.
Nu o sa scăpati de program de legături personale cu preluare iar dacă nu are nimic pe numele lui degeaba vi se mărește pensia pe hârtie, tot nu o va plăti.
Era bine sa cereti modificarea programului cât tatăl era plecat nu acum cu el întors.
În orice caz, dacă se poarta bine cu copilul după câteva vizite acesta se va obișnui iar cu el. Nu ar trebui sa fie asta o problema pentru dumneavoastră sau pentru cel mic. Tocmai, ca având copilul la el se vor apropia din nou, va începe sa ii ia lucruri, de la astfel de oameni mai repede primiți ajutor în modul asta.
Va multumesc frumos pentru raspuns. Am nevoie de un avocat doar ca as prefera sa fie in Brasov.
Atunci căutați avocat în Brașov. Asta e forum pe teme juridice nu site de recrutare.
Și e bine sa cereți o a doua opinie și aici nu care cumva sa dați banii degeaba pentru a obține fix nimic.
Da stiu ca nu este un site de recrutare :) va mulțumesc frumos pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am hotărâre definitivă și irevocabilă de încredințare a minorului, fără drept de vizită pentru tata. poate fi atacată o astfel de hotărâre? Elenus Madalina Elenus Madalina Buna ziua!Am nevoie de ajutorul Dvs!Am o hotărâre definitiva și irevocabila,băiatul minor fiind încredințat mie,iar fostul soț neprezentându-se la ... (vezi toată discuția)
Am o situație mai dificila,o prietena cu un copil de aproape ... Ana9803 Ana9803 Am o situație mai dificila,o prietena cu un copil de aproape 5 anisori,concubinul a plecat in strainatate de vreo 3 ani,timp in care a trimis in 4 randuri ... (vezi toată discuția)
Schimbarea domiciliului unui minor karmeni13 karmeni13 Buna ziua, de curand am divortat, avem un copil de 6 ani, cu resedinta stabilita de judecatorie la mine. Dupa divort a fost stabilita o pensie alimentara ... (vezi toată discuția)