avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1135 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inmatriculare masina pe neproprietar inainte de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inmatriculare masina pe neproprietar inainte de dezbaterea succesiunii

Buna ziua,
Daca o masina aflata intr-o masa succesorala a fost inmatriculata la RAR pe o persoana neproprietar inainte de dezbaterea succesiunii la notar, acea masina va fi scoasa de la dezbaterea succesiunii? Inmatricularea reprezinta un act constitutiv de proprietate? Afecteaza cumva masa succesorala sau dreptul de proprietate inmatricularea? Ce posibilitate exista ca masina sa fie in continuare parte din succesiune?
Ideea e ca cei de la RAR au efectuat inmatricularea fara un act de proprietate (fara certificatul de mostenitor), ci doar pe baza unui testament. Dar nici macar testamentul nu o mentiona ca mostenitor pe persoana pe care s-a facut inmatricularea.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Aprilie 2019
Ariadnap, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 18:57, 10 Aprilie 2019
Daca o masina aflata intr-o masa succesorala a fost inmatriculata la RAR pe o persoana neproprietar inainte de dezbaterea succesiunii la notar, acea masina va fi scoasa de la dezbaterea succesiunii?

Da.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un reprezentant legal poate să renunțe la moștenirea care s-ar cuveni succesibilului minor pe care îl reprezintă? Ariadnap Ariadnap Buna ziua, Un reprezentant legal poate sa renunte la mostenirea care s-ar cuveni succesibilului minor pe care il reprezinta? Multumesc. (vezi toată discuția)
Mostenire stroescu fabian stroescu fabian Tatal meu a decedat in 1991. Dupa decesul lui nu am facut succesiune (suntem 3 frati si mama) pemtru ca nu aveam ce sa impartim, asa stiam la momentul ... (vezi toată discuția)
Testament din 1946, e_voicu e_voicu Tatăl meu nu a definitivat succesiunea pentru moștenirea de la părinți. Valabilitatea testamentului, semnat în fața notarului în 1946, nu ... (vezi toată discuția)