In cadrul unei proceduri de vanzare de creante bancare, catre o societate de recuperare, si implicit a solicitarii de incuviintare a executarii judecatoresti si poprire pe veniturile din pensie, s-a folosit adresa din contractul de creditare, cu toate ca debitorul a modificat in evidenta bancii, adresa de corespondenta in relatia cu banca, datorita plecarii acestuia din tara, ulterior si vanzarea locuintei, nemaiavand rezidenta si domiciliul in Romania, ci in Italia. In acest sens, debitorul nu a avut cunostinta despre vanzarea de creante si executare silita, neputand intra in posesia tuturor inscrisilor... Debitorul a aflat despre executare dupa mai bine de un an. Ce se poate face in continuare ?
E vina debitorului că n-a lăsat la creditor o adresă de corespondență. Banca este terț poprit, și nu există nici o prevedere legală care să oblige Banca să-i notifice de clienții debitori care au conturile blocate.
Debitorul sunt eu, iar modificarea adresei de corespondenta, a fost facuta in 2013, inainte de a pleca din Romania. La noua adresa, s-au primit extrasele de cont, exista ca dovada respectivele extrase...
Si totusi, Banca a folosit adresa din contract, si bineinteles ca nu s-a putut intra in posesia tuturor inscrisurilor care aveau legatura cu vanzarea de creante, executare si poprire....
Din 2015, locuinta am vandut-o, ramababd in cintinuare valabila adresa de corespondenta noua.
Poprirea s-a efectuat pe veniturile din pensie...nu pe contul bancar prin blokare.
Dacă doriți informații legate de dosarul de executare, faceți cerere scrisă la executorul judecătoresc, și contra cost xero-copierea, veți primi o copie a dosarului execuțional.
Obligatoriu trebuie să plătiți xero-copierea. Legea stabilește prețul la 1 leu fila.