avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmas

Daca eu barbat casatorit am pensie si sotia mea are pensie .Intrebare : daca in urma decesului sotiei pot opta pentru pensia sotiei aceasta fiind cu mult mai mare decat pensia mea( adica 1/2 din pensia ei) si renuntarea la pensia mea ?????
Cel mai recent răspuns: jean59 , utilizator 07:44, 11 Aprilie 2019
De unde știți cine moare primul`? Poate muriți dvs înaintea soției. Teoretic se poate renunța la pensia de drept, și se poate opta pentru pensia de urmaș.
Nu era vorba despre mine oricum .Ma interesa practic conform legislatiei daca se poate opta indiferent despre cine este vorba sot sau sotie .Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc informatii despre drepturile dupa casatorie l-boghian l-boghian Buna ziua.Am divortat in anul 1999 dar am continuat sa traim impreuna formand o pereche.As dori sa stiu daca ma recasatoresc cu acelasi barbat cu care am ... (vezi toată discuția)
Beneficiez de pe urma sotului ? viomitrea viomitrea Buna ziua, sunt o pensionara la limita de virsta ,cu o pensie de 800 de lei ,. Mentionez ca dupa o casatorie de 43 de ani, mi-a murit sotul acum un an de ... (vezi toată discuția)
Pensia sotului Liulica Gina Liulica Gina Buna ziua! Va rog sa-mi dati un sfat! Doi batrani traiesc impreuna de 20 ani cununati numai religios. Sotul are pensie mai mare (fost politist, veteran de ... (vezi toată discuția)