avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Atestat SEC
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Atestat SEC

Buna ziua! Speta este urmatoarea:
Un functionar public este destituit din functia publica, in urma unei hotarari a Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Functionarul Public destituit se transfera in alta institutie cu 30 de minute inaintea semnarii de catre Managerul institutiei a deciziei de destituire. Managerul a refuzat sa semneze decizia de destituire, deoarece functionarul public nu se mai afla in subordinea lui, normal! La noua institutie functionarul public destituit are pretentia sa ocupe functia de director economic, avand un cerc relational care exercita presiuni la nivel guvernamental pentru a impune aceasta numire. Se poate solicita retragerea/anularea atestatului SEC, in conditiile in care persoana a fost destituita din functia publica? Mentionez faptul ca destituirea s-a facut urmare a inadvertentelor din declaratia de avere... nu isi poate justifica 100.000 euro.

Alte discuții în legătură

Funcționar public destituit ratonu ratat ratonu ratat Vă rog să mă sprijiniți cu un sfat în legătură cu această speță: Un funcționar public este cercetat de către Agenția Națională de Integritate ... (vezi toată discuția)
Post vacant director m.geta m.geta Buna ziua Sunt intr-o mare dilema. Directorul institutiei a fost destituit din functia publica. Postul sau este vacant. O sa fie scos la concurs si ocupat de ... (vezi toată discuția)
Manager spital si sef sectie AndreiPopescu79 AndreiPopescu79 Buna seara. Am cateva nelamuriri: Managerul unui spital este sau nu functionar public? Seful unei sectii din spital este sau nu functionar public? Ma refer ... (vezi toată discuția)