avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Funcționar public destituit
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Funcționar public destituit

Vă rog să mă sprijiniți cu un sfat în legătură cu această speță:
Un funcționar public este cercetat de către Agenția Națională de Integritate și se constată că nu își poate justifica o sumă importantă din declarația de avere. În urma unei decizii a ÎCCJ, se constată că ANI avut dreptate când l-a considerat incompatibil și se decide scoaterea lui din corpul funcționarilor publici. Funcționarul public destituit se transferă la altă instituție, înainte să i se desfacă contractul de muncă, unde ocupă funcția de director economic timp de un an, până este concediat, deoarece informațiile despre incompatibilitatea sa au devenit publice. Ținând cont de faptul că, pentru a ocupa poziția de director economic, trebuia să fie funcționar public, poate fi depus un denunț pentru exercitarea unei activități fără drept? Totodată, instituția în care a lucrat se poate îndrepta împotriva angajatului pentru a recupera prejudiciul provocat (salariul necuvenit)? Deoarece directorul economic a fost implicat în elaborarea unor proiecte de hotărâri de guvern (pe care le-a semnat), există riscul ca acestea să fie anulate în instanță? Vă mlțumesc!

Alte discuții în legătură

Atestat sec ratonu ratat ratonu ratat Buna ziua! Speta este urmatoarea: Un functionar public este destituit din functia publica, in urma unei hotarari a Inaltei Curti de Casatie si Justitie. ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj - functionar public iolaru iolaru O mare rugaminte pentru cei care se pricep - lucreaza in domeniu: sa mi se raspunda la urmatoarea intrebare: un functionar public poate beneficia de ... (vezi toată discuția)
Numai in romania se poate asa ceva raduallan raduallan Speta: un functionar public de conducere de la o institutie de control este destituit ca urmare a reorganizarii institutiei (printr-o hotarare de guvern s-a ... (vezi toată discuția)