avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1187 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Drepturi de autor pentru spot publicitar
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Drepturi de autor pentru spot publicitar

Buna dimineata,
As avea si eu o intrebare legata de drepturile de autor.
Problema sta in felul urmator:
Exista un contract de prestari servicii incheiat intre 2 firme, furnizor si beneficiar pentru realizarea unui spot publicitar pentru un tert.
Prin contract Furnizorul cedeaza beneficiarului dreptul excusiv de a comunica public, de a reproduce, prin orice mijloace , integral, partial pe teritoriul Rom., precum si dreptul exclusiv de a distribui, cu titlu gratuit originalul sau copiile.
Cesiunea drepturilor mentionate are caracter exclusiv, iar furnizorul da dreptul beneficiarului de a autoriza la randul sau, in limita exclusivitatii cesiunii, publicarea sau traducerea a spotului catre terti.
Eu in calitate de tert nu am incheiat nici un fel de contract cu nici una din persoanele care au participat la realizarea spotului.
Cu privire la cele relatate am cateva intrebari si anume:
1. Eu ca si tert am vreo raspundere fata de persoana a carei voce apartine spotul si eram obligat sa inchei contract de drepturi de autor daca acesta nu a fost realizat de mine, nici in sediul meu si remuneratia s-a platit catre beneficiarul furnizorului artistului?
2. In acest caz titularul se poate indreta impotriva celor care folosesc spotul ?
3. Daca exista vreo raspundere care ar fi actele normative in baza carora raspunde tertul?


Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: Talk Partners , Consilier juridic 15:31, 23 Noiembrie 2009
Buna ziua,

In primul rand nu imi este foarte clar cine sunteti dv! Tertul pentru care s-a realizat spotul, sau tertul care a realizat traducerea???
Imi cer scuze, eu sunt tertul pentru care s-a realizat spotul.
In cazul acesta, treaba sta in felul urmator:

1) trebuie sa incheiati contract cu toate partile implicate, inclusiv cu cel a carui voce exista pe fundalul spotului, chiar daca nu s-a realizat in sediul dv, sau daca remuneratia nu a fost platita in mod direct. Dv sunteti de fapt beneficiarul real si va veti folosi de acel spot in scopuri comerciale. Mai precis, dv purtati INTREAGA raspundere pentru difuzarea lui.

2) Posesorul vocii se poate indrepta impotriva dv daca nu are contract cu dv, si cu siguranta VA CASTIGA!

3) legea 8 / 1996

4) mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi de autor pentru traducatori Laura Ciobeica Laura Ciobeica Am incercat să găsesc în forum subiectul care să-mi ofere eventuale răspunsuri la o situaţie nouă pentru mine: [i]Drepturile de autor ale ... (vezi toată discuția)
Clauza de proprietate intelectuala feel feel Este corecta urmatoarea clauza: " Odata cu plata integrala efectuata de catre Client, Furnizorul transmite Clientului dreptul de proprietate si folosinta ... (vezi toată discuția)
Vanzare marfuri sub denumire protejata OANA GORAN OANA GORAN va rog daca aveti ceva timp sa deslusiti textul de mai jos si sa va spuneti parerea(nu am baut nimic inainte de a scrie textul, asa l-am primit, face parte ... (vezi toată discuția)