avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Decizie de impunere anuala pentru 2015
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Decizie de impunere anuala pentru 2015

Buna ziua. Am primit o decizie de impunere anuala pentru stabilirea contributiei la asigurari sociale de sanatate, prin posta saptamana trecuta, pe anul 2015, in care mi se aduce la cunostinta ca trebuie sa platesc suma de 348 de ron, pentru 6 luni ale anului respectiv. Ca si cum as fi lucrat ca zilier.
Prima problema este ca nu sunt numai eu in situatia asta din localitatea mea, si cate scrisori am mai citit sunt toate cu acelasi venit de plata.
A doua si cea mai importanta este ca eu nu am lucrat nimic in perioada respectiva, avand grija de nepotelul meu, ai carui parinti erau plecati din tara. Plus ca eram coasigurata cu sotul meu.
Cum se poate contesta o astfel de decizie si ce sorti de izbanda as avea daca as face o contestatie scrisa catre ANAF? Ce acte as avea nevoie pentru a argumenta faptul ca nu am lucrat in perioada respectiva, in afara de declaratia pe propria raspundere?
Este legal sa se mai primeasca decizii de impunere pentru 2015?
Multumesc frumos de lamuriri.
Ultima modificare: Joi, 11 Aprilie 2019
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Contributii cass viorel_georgescu53 viorel_georgescu53 Buna seara. Am un copil care nu are serviciu este coasigurat in intretinerea sotiei care este salariata; in anul 2012 sotia sa care este salariata a castigat ... (vezi toată discuția)
Decizie de impunere anuala pentru stabilirea contributiei de asigurari sociale de sanatate anaf arusteicarmen arusteicarmen Cum poti verifica daca ai fost asigurat la CNAS in trecut? De exemplu in anul 2015, nu in prezent. Si de ce am primit prin posta un plic de la ANAF cu ... (vezi toată discuția)
Decizie de impunere dody1 dody1 in data de 15/04/2019 am primit de la ANAF o decizie de impunere anuala pentru stabilirea contributiei la asigurari sociale de sanatate pe anul 2015. Mentionez ... (vezi toată discuția)