avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Decizie de impunere anuala pentru stabilirea ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Decizie de impunere anuala pentru stabilirea contributiei de asigurari sociale de sanatate ANAF

Cum poti verifica daca ai fost asigurat la CNAS in trecut? De exemplu in anul 2015, nu in prezent. Si de ce am primit prin posta un plic de la ANAF cu "Decizie de impunere anuala pentru stabilirea contributiei de asigurari sociale de sanatate" pe anul 2015, prin care mi se solicita plata unei anumite sume de bani, acum in anul 2019, cu toate ca sunt coasigurata dupa sotul, avand continuitate de mai bine de 10 ani incoace? Cum se poate solutiona aceasta? Tin sa mentionez ca suma respectiva trebuie platita in termen de 60 de zile de la data primirii plicului.
Ultima modificare: Luni, 15 Aprilie 2019
arusteicarmen, utilizator
Cel mai recent răspuns: arusteicarmen , utilizator 11:28, 16 Aprilie 2019
Ati realizat niste venituri in 2015 despre care aveti sau nu cunostinta, dividende de la SIF-uri spre exemplu, prin urmare va pierdeti calitatea de coasigurat si ar trebui sa platiti contributii la sanatate calculate la 6 salarii minime din 2015, asa era codul fiscal la acea vreme.ANAF-ul s-a trezit abia acum.
Ar trebui intrebat ministrul de finante de acum ce parere are de aceasta aberatie, pentru ca tot el era ministru si in 2015.
In situatia dvs.sunt foarte multe persoane si vor fi si mai multe.
Nu am dividende, dar am mici economii la banca din salariul soțului. Iar când zic mici sunt chiar mici, alții câștigă atât într-o luna. In acest caz are rost sa fac contestație în termen de 45 de zile asa cum scrie in decizia de impunere?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie de impunere pentru plata cass 2015 moni22 moni22 Buna ziua, As avea o problema. In anul 2015 eram casnica cu un copil de 3 ani. Am inceput sa complectez sondaje online, pentru care eram platita cu sume mici. ... (vezi toată discuția)
Decizie de impunere anuala 630 Dani7623 Dani7623 Bună ziua, Numele meu este Daniel și am rezidenta în orașul Brașov. De aproape 15 ani locuiesc și muncesc în Spania, având rezidenta în aceasta tara, ... (vezi toată discuția)
Actiuni la sif-uri si dividende; impozit si cass constantin293ph constantin293ph Buna ziua, am facut un extract de cont la Depozitarul central/ actiuni sif si am ramas surprins ca detin in jur de 90 de actiuni la cele 5 sif-uri din tara. de ... (vezi toată discuția)