avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie comuna

salutare! am si eu o nelamurire.. luna trecuta( in martie) am terminat cu asa zisul divort de fapt am stat in concubinaj.. am fost dat in judecata se fosta pentru stabilirea custodiei copilului si domiciliul copilului si pensia alimentara am primit custodia comuna si am fost deacord cu ce a cerut reclamanta tot odata am fost scutit de eventualele cheltuieli de judecata de cara ar fi vrut reclamata sa le platesc.. am fost deacord ca minorul sa poata calatori in strainatate inpreuna cu mama sau cu unu dintre parinti nu am fost intrebat daca sunt deacord ca reclamanta sa poata parasi tara definitiv ma gandesc ca pt asta ar fi trebuit sa dau semnatura cum ca sut deacord sa plece definitiv inpreuna cu minorul.. asa vrea sa stiu daca fosta poate sa plece din tara de exemplu in vizita la rude are obligatia sa ma anunte ca pleaca sau poate sa plece asa pur si simplu?? ma gandesc ca avand custodia comuna am dreptul sa stiu cand pleaca/paraseste tara? si daca pleaca in vizita cat poate dura vizita? eu am program de vizita de doua ori pe luna de sambata pana duminica seara si o saptamana pe an in concediu
Foarte mic programul de vacanta... Nu stiu ce scrie in hotarare, acordul depinde de ce scrie acolo pentru a se muta in alta tara.
Pentru calatorie nu, nu pare ca trebuie sa va instiinteze. Inca odata, depinde de ce spune acolo concret.
multumesc de raspuns! inca nu am primit hotararea dar voi reveni dupace am sa o primesc

Liliana Gradinaru a scris:

Foarte mic programul de vacanta... Nu stiu ce scrie in hotarare, acordul depinde de ce scrie acolo pentru a se muta in alta tara.
Pentru calatorie nu, nu pare ca trebuie sa va instiinteze. Inca odata, depinde de ce spune acolo concret.

1 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cu alte cuvinte te-a prostit.Custodia comuna e o poveste, nu e obligată la nimic.Ai facut o gresala, in primul rand programul este foarte mic, o sa ti vei copilul la 14 zile, poate, daca nu vrea ai sa l vezi de doua ori pe an...
Si daca pleaca, pkeaca fara sa te anunțe si nu mai vine ce i sa faci...o sa plângi uitându te la poze..poate sa plece fara sa ti spuna in ce tara si oras....vrea ea si sa ramana acolo.

Deci trebuia sa ceri program neîngrădit, minim de vineri seara pana duminica seara, doua zile pe saptamana dupa amiaza, vacanțele jumatate jumatate , sărbătorile alternativ, ziua ta de nastere a părinților tăi, ziua ei de naștere comun....asta e program bun pt copil nu ce ai acceptat tu...pensie de întreținere in natura, nu in bani ca nu esti card, asa prevede legea , in natura.numai daca părinții nu se inteleg se da in bani.....
Doru40, nu stati acasa sa asteptati hotararea, mergeti si vedeti ce spune decizia instantei, pronuntarea, macar stiti ce riscati, ca pana se redacteaza hotararea, copilul e in drum spre granita!
Faceti un efort, zbateti-va putin, asa puteti avea o relatie buna cu copilul dv., cu efort.

Sobolan de tomberoane a scris:

Cu alte cuvinte te-a prostit.Custodia comuna e o poveste, nu e obligată la nimic.Ai facut o gresala, in primul rand programul este foarte mic, o sa ti vei copilul la 14 zile, poate, daca nu vrea ai sa l vezi de doua ori pe an...
Si daca pleaca, pkeaca fara sa te anunțe si nu mai vine ce i sa faci...o sa plângi uitându te la poze..poate sa plece fara sa ti spuna in ce tara si oras....vrea ea si sa ramana acolo.

Deci trebuia sa ceri program neîngrădit, minim de vineri seara pana duminica seara, doua zile pe saptamana dupa amiaza, vacanțele jumatate jumatate , sărbătorile alternativ, ziua ta de nastere a părinților tăi, ziua ei de naștere comun....asta e program bun pt copil nu ce ai acceptat tu...pensie de întreținere in natura, nu in bani ca nu esti card, asa prevede legea , in natura.numai daca părinții nu se inteleg se da in bani.....

...ee lasa ca nu face chiar cum vrea ea...

Alte discuții în legătură

Proces tutela comuna si domiciliu impotriva dorintei copilului radu67 radu67 Buna ziua, Situatie de fapt: -Sotia divortata si recasatorita(are un copil de aproape 12 ani la care are tutela exclusiva) -Actualul sot si-a gasit un loc ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara a minorului fara acordul tatalul? claudiuionescu75 claudiuionescu75 Buna ziua, Poate fosta mea sotie sa-l scoata din tara pe fiul nostru fara acordul meu? Precizez ca am divortat in 2010, inainte de aparitia legii privind ... (vezi toată discuția)
Exercitare custodie comuna mara2017 mara2017 In urma divortului, eu am custodia copilului. De curand, tatal, a cerut custodie comuna, desi nu si-a vizitat copilul de mai multi ani si nici nu pastreaza ... (vezi toată discuția)