Probleme în bloc, care a devenit un fel de cocină. Nimeni, nici măcar președintele asociației, nu face nimic deși toți par să știe ce se întâmplă. Ce se poate face într-o astfel de situație?
de cateva luni m-am intors in tara dupa un program in strainatate si am gasit blocul intr-o situatie ingrozitoare.
Inainte aveam o administratora - locatara a blocului. Nu fura, dar era greu de suportat - asculta pe la usi, ne barfea pe unii la altii etc. Cu toate acestea, blocul era decent.
In ultimul timp, administrarea a fost preluata de o firma. Presedintele blocului a ramas cel care era, unul din locatari.
Blocul a devenit un fel de cocina. Sunt probleme serioase cu gunoiul, cu zgomotul, cu fumatul pe scari si in lift (unde efectiv ti se intoarce stomacul pe dos).
Am inteles ca de mai multi ani unul din locatari vinde droguri (nu stiu despre ce este vorba, asa au afirmat unii vecini). Cert este ca sunt f multi vizitatori la el, care apoi raman sa fumeze, sa bea si sa discute pe scari. Unii dintre ei pleaca, daca li se spune ceva (cam teleghidati, ce-i drept), altii devin agresivi si trec la injurii. Situatia este cunoscuta de presedinte, care mi-a spus ca si politia stie cazul. Adica stie, dar nu e schimba njmic.. O vecina a spus ca acelasi personaj si-ar fi spanzurat cainele in bloc, in spatiul gol dintre peretii exteriori.
Nimeni nu face nimic, desi toti par sa stie. Iar cum le spun de politie, sa anuntam, sa facem ceva, toti dau din colt in colt si spun ca nu-i treaba lor sau ca politia oricum nu face nimic. Ultima data o vecina a zis ca 'daca chem politia, am nevoie de bani'.
Nici presedintele nu pare sa faca nimic. Nici macar niste notificari cu 'fumatul interzis' nu a pus, desi de cateva luni ii spun si a zis ca pune - m-am si oferit sa-l ajut. Si desi zice ca il deranjeaza si pe el...
Mereu aceleasi texte: ca degeaba pune, ca oricum oamenii nu sunt educati etc.
Ba mai are si ideea asta, ca toate problemele sunt de la chiriasi. Apart meu este proprietate personala, dar pot spune ca 1. Multi din proprietarii care inchiriaza au zero interes cui inchiriaza - important este sa intre chiria in portofel; 2. Multi din proprietarii care locuiesc in bloc sunt ori persoane f batrane, ori niste super mitocani care injura si fac scandal toata ziua (am astfel de vecini).
Deci povestea cu chiriasii nu tine. Totusi, de cate ori merg sa ii spun de problemele cu zgomotul, vine cu textul asta.
Ultima data s-a enervat ca ma tot duc la usa lui. Ma duc pt ca nu rezolva nimic, evident.
As vrea sa stiu ce se poate face in aceasta situatie.
Mie, de exemplu, mi se pare ca platim enorm la intretinere pt ceva numit 'salarii' - presupun ca si salariul lui - si nu sunt de acord sa mai platesc, daca tot nu face nimic.
Mentionez ca este bloc de garsoniere, deci este imposibil sa ne adunam mai multi pt a protesta: lumea este ori in varsta si cu mentalitati ciudate, ori sunt chiriasi care nu vor sa se bage (proprietarii lor cu atat mai putin, pt ca probabil inchiriaza fara contract si nu vor sa aiba alte probleme).
Cititi legea 196/2018, ar trebui sa ajute in acest caz...
Plangere la Politie sau Parchet puteti face si dvs., poate rezolvati mai multe daca va ajuta un avocat in redactarea ei...Poate, daca vad ca vreti sa faceti ceva, si insistati, mai gasiti sisprijin printre vecinii...
Cat despre vecinii ce inchiriaza acele garsoniere...puteti face plangere la ANAF daca nu au contract de inchiriere...
ynocentta
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Cititi legea 196/2018, ar trebui sa ajute in acest caz...
sunt chiriasi care nu vor sa se bage (proprietarii lor cu atat mai putin,
Daca exista multi chiriasi,greu de solutionat daca nu exista interesul presedintelui de asociatie
Este situatie delicata care se poate solutiona numai prin implicarea unor persoane interesate din imobil
Implicarea autoritatilor nu solutioneaza curatenia,comportamentul membrilor echipei manageriale a asociatiei de proprietari
iordantonio
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nici o lege nu poate civiliza o comunitate aflata in decadere, nici politia nu se baga. Exista zone si mai rau famate, unde nu se face nimic si oamenii traiesc in promiscuitate. Din pacate nu mai exista nici o sansa ca acel bloc sa mai fie civilizat... cand virusul degradarii umane a intrat in acea comunitate, e precum cancerul: din mai rau in si mai rau. Sfatul meu: Incercati sa vindeti pe cat se poate (si cat inca se mai poate...) si schimbati locatia.
Vecin absurd
alopici2005
am un apartament in bucuresti intr-un bloc cu 4 etaje . locuiesc la etajul al 2 -lea iar vecinul de sub mine este total absurd si se cearta cu aproape toti ... (vezi toată discuția)