avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Restituire garantie pfa radiat
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Restituire garantie pfa radiat

Buna ziua,
PFA a incheiat contract de inchiriere pentru un spatiu, in baza unei licitatii publice cu strigare (spatiu apartinand domeniului public). Conform metodologiei de licitatii, dupa incheierea contractului acesta trebuie sa constituie o garantie speciala (asemanatoare garantiei de buna executie din materia achizitiilor).
Aceasta garantie se restituie la momentul incetarii contractului, daca pfa-un nu are debit si nu a deteriorat spatiul.
Pe parcursul derularii contractului de inchiriere, PFA-ul este radiat din oficiu. Proprietarul spatiului afla ulterior de aceasta radiere.
Mai poate proprietarul sa restituie garantia catre un PFA radiat?
Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 12 Aprilie 2019
maxine, utilizator
Cel mai recent răspuns: maxine , utilizator 08:38, 15 Aprilie 2019
Da.
Va multumesc pentru raspuns, dar baza legala?

In situatia platii garantiei, proprietarul (persoana juridica) va cere document justificativ din partea PFA-ului radiat cum ca a primit banii...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa participare licitatie mitan1989 mitan1989 buna ziua...am participat la o licitatie,am castigat spatiul respectiv,am platit caietul si garantie participare licitatie,.am incheiat contractul.In ... (vezi toată discuția)
Licitatie (urgent!!) jacqueline_k jacqueline_k Buna ziua! Va rog mult sa ma ajutati sa raspund la o serie de intrebari: 1. Ce inseamna \"achizitor\" si ce inseamna \"autoritate contractanta\"? Care este ... (vezi toată discuția)
Urgent ! licitatie publica cu strigare Clear Clear In 30 decembrie 2019 am participat la o licitatie pentru inchirierea unui spatiu pe domeniul public, la licitatie s-au prezentat 3 firme una din acestea fiind ... (vezi toată discuția)