avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 305 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de crestere
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de crestere

Buna ziua! In iunie ar trebui sa ma intorc la munca, am anuntat, doar ca intre timp am ramas gravida iar. Cum trebuie sa procedez? Imi anunt oficial angajatorul cand ma intorc, eventual cu adeverinta medicala? Si de asemenea cum imi va fi calculata indemnizatia dupa, daca eu nasc in decembrie? Voi avea doar cateva luni muncite. Multumesc de raspuns!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:08, 12 Aprilie 2019
Buna ziua!
La revenirea la serviciu il anuntati despre sarcina ca si prima data ( adeverinta de la medic si instiintare), sigur stie ce are de facut apoi...
Pentru calculul indemnizatiei pentru CCC se vor lua in considerare lunile muncite pana la nastere, sa spunem ca o sa fie 7-pana in Decembrie, la care se vor adauga ultimele 5 din perioada ce concediu pentru primul copil ( o sa va trebuiasca adeverinta cu veniturile, indemnizatia, din perioada de concediu)- sa se ajunga la cele 12 luni necesare pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC
Ultima modificare: Vineri, 12 Aprilie 2019
Ionut.ion, utilizator
La stabilirea bazei de calcul al indemnizației pentru creșterea copilului se iau în considerare toate veniturile supuse impozitului realizate de persoana îndreptățită, precum și veniturile aferente perioadelor asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) și (6) din OUG 111/2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie copil a_alex22 a_alex22 Buna ziua. Am si eu o intrebare. Sotia este gravida si prin decembrie trebuie sa nasca. Eu am fost in medical din luna aprilie 2012 pana in februiarie 2013. ... (vezi toată discuția)
Gravida angajată pe perioada determinata gabri_3la@yahoo.com gabri_3la@yahoo.com Va rog sa ma ajutați...sunt însărcinată, ar trebui sa nasc in Aprilie 2019, dar contractul îmi expira pe 30.11.2018. Cum e cel mai bine sa procedez? Sa ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata ralucata ralucata Buna ziua! Puteti sa-mi spuneti va rog daca luarea unui concediu fara plata cu durata de doua saptamani afecteaza in vreun fel concediul pentru cresterea ... (vezi toată discuția)