avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... sunt disperata!!!
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

sunt disperata!!!

Am avut un credit la BCR. Din cauza unor probleme de sanatate si a faptului ca am intrat in somaj nu am mai putut plati. Acum ma cauta cei de la KRUK. Au inceput sa-mi sune vecinii de pe strada(locuiesc in casa parintilor).In afara de asta in trei luni datoria care o am la ei a crecut cu 2000 lei. E posibil? Ei percep dobanzi? Nu inteleg ce pot sa fac, nu am nimic de vanzare pentru a face rost de bani! Nu pot sesiza protectia consumatorului pentru faptul ca-mi suna vecinii sau pentru faptul ca percep penalitati atat de mari? Nu mai pot! Imi vin numai ganduri negre in minte! Ajutati-ma!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 11:59, 23 Noiembrie 2009
daca nu aveti nici bunuri mobile si nici imobile, sau nu le aveti pe numele dvs, puteti sa stati linistita ca un om nu poate fi inchis pentru neplata datoriilor( cf.cedo) si deci....

av.m.vasilescu
Orice sesizare e bine venita ! cei de la BCR nu va pot face altceva decat sa va execute silit ( civil, in nici un caz nu are de a face cu penalul ), adica sa va scoata la licitatie bunurile dv proprietate personala, ori sa execute girantul, din practica reiese ca daca nu au ce sa recupereze nu au .... si gata ! Ce rost isi mai au penalitatile daca debitorul este in imposibilitate de plata, poate doar in situatia ( legala) in care dv veti dobandi alte bunuri viitoare in patrimoniul dv.
din pacate, chiar daca momentan nu detineti bunuri mobile/imobile ce ar putea fi executate silit, in vederea recuperarii creantei , executarea silita produce efecte si pe viitor.
ca atare, daca la un moment dat veti achizitiona un bun mobil/imobil , acesta va putea fi executat silit .
si cu cat intarziati mai mult remedierea situatiei, cu atat dobanzile si penalitatile vor creste . :sorry:
puteti incerca sa le explicati ca nu sunteti rau-platnic, dar momentan sunteti in imposibilitate de plata .
Sunt de acord cu Roxanel! Practic , se poate ajunge si la o suma de 2 ori mai mare decat creditul initial! Insa asta nu inseamna ca ati savarsit vreo fapta penala! Aveti o datorie care poate fi recuperata pe cale judecatoreasca de catre creditor. daca nu se indestuleaza din bunurile pe care le aveti poate urmi orice bun viitor al dvs. Asta presupune ca , in viitor , sa nu mai cumparati nici o proprietate sau bun de valoare (exemplu: masina) pe numele dvs!
B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Creante banci valicordos@yahoo.com valicordos@yahoo.com Buna ziua, Acum 6 ani am contractat un credit de nevoi personale la o banca in valoare de 10000 Ron,din care am achitat conform graficului timp de 5 ... (vezi toată discuția)
Card de credit sonigeanina sonigeanina Buna ziua Va multumesc din suflet pentru ceea ce faceti si ma bucur foarte mult ca am gasit in sfirsit un ajutor.Am si eu o mare problema cu EOS KSI.In urma ... (vezi toată discuția)
Credite nevoi personale neplatite inocent inocent as dori un sfat in legatura cu 2 credite de nevoi personale si o descoperire de card la care nu am avut nevoie de giranti sau ipoteca.pana in luna decembrie ... (vezi toată discuția)