avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Cafeneaua avocaţilor Juridic
Discuție deschisă în Cafeneaua avocaţilor

Juridic

Buna ziua,daca se poate,sigur se poate,deoarece sunteti cei mai in drept,explicati-ne cum se interpreteaza <REFERENDUMUL>,doarece noi,neavenitii,ni mai intelegem nimic.Astazi,cel care se pretinde mare jurist,se vade din ce este pe (piata),ca referendumul pe care il va initia Domnul Presedinte ,este cu rezultat facultativ,deci care este valoarea,daca tot altii sunt decidenti?;stiu ca Pres.Basescu a formulat intrbarea gresit:100-300,ceeace necesita modificarea Constitutuei.Intrebarea mea,anoastra este cum trebuie sa fie un REFERENDUM,care exprima vointa poporului,intr-e alegerile legislative,care sa fie obligaroriu.Rog,daca vreti,explicati-ne,pe intelesul nostru,fara art.si legi,sa stim si noi ca mergem la vot si ce votam se aplica,cine voteaza NU,sa nu mai mormaie pe la colturi,ca asa au votat,dar si eu suport exprimarea lui.Daca cer prea mult,va rog sa ma scuzati,dar sunteti cei mai in masura sa ne explicati,repet,pe intelesul nostru,acest fenomen(Constitutional?),am umblat 57 ani in absolut toate tarile lumii si nu am auzit de refer.optional,dar stiu ca Elvetia este condusa prin Refernd.poate gresesc,nu este specialitatea mea.Anticipat va multumesc pentru rabdarea de a lectura si poate si explicatii.Urez multa sanatate intregului Colectiv.navigatorul

Alte discuții în legătură

Am votat sau nu la referendum 2012 freeanifer freeanifer Consider interesanta situatia fiecaruia. Eu de exemplu peste 15 minute ma duc sa votez. Invit pe cei care doresc sa spuna daca au votat sau nu vor vota sau ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna vointa populara? apare acest termen in constitutie? anca26elena anca26elena Buna ziua, as dorii sa stiu daca in Constitutia noastra apare termenul de vointa populara , si daca da, ce inseamna exact. Multumesc. (vezi toată discuția)
Uni sau bicameralism? luiza2008 luiza2008 Buna ziua tuturor! Sper ca am postat acest subiect in categoria care trebuie...;) Ce parere aveti? Care ar fi cel mai potrivit sistem in tara noastra?Uni sau ... (vezi toată discuția)