avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua - gard construit de altcineva pe ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua - gard construit de altcineva pe proprietatea mea

M am intabulat recent cu o bucată de teren . La intrare pe parcelă există un gard care nu mi apartine am anunțat persoanele in cauza sa vina sa si ridice gardul aflat pe proprietate mea ei au refuzat categoric .Cum pot sa i fortez sa mi elibereze terenul multumesc
Ultima modificare: Vineri, 12 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Avocat Camelia Neagu , Avocat 11:47, 15 Aprilie 2019
Bună ziua,
După notificare, în situaţia în care nu vor să desfiinţeze gardul, este necesară o acţiune de grăniţuire, în instanţă.
Dispoziţiile Codului civil sunt extrem de clare şi prevăd că, proprietarii terenurilor învecinate sunt obligaţi să contribuie la grăniţuire prin reconstituirea hotarului şi fixarea semnelor corespunzătoare, suportând, în mod egal, cheltuielile ocazionate de aceasta.

Rezulta că, graniţuirea, fiind menită sa apere dreptul de proprietate, se poate cere atât în cazul unei inexistentei unei delimitari între proprietati, cât şi in situaţia în care astfel de semne exterioare exista, dar sunt contestate de părţi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Extindere ilegala a proprietatii zimbrul68 zimbrul68 Buna ziua, Am avut un teren in proprietate impreuna cu alt cuplu(50-50%). Din cauza unor neintelegeri am ajuns la process. In urma deciziei judecatoresti ... (vezi toată discuția)
Ingradire teren URIAS URIAS Buna ziua, Detin in proprietate un teren de 1000 mp pe care am o casa. Parcela de langa mine, s-a reparcelat in 3 loturi, pe partea proprietatii mele fiind ... (vezi toată discuția)
Vecinul si-a construit gardul pe terenul meu DANIEL2568 DANIEL2568 In luna martie 2016,am cumpărat o casa cu terenul (construit + gradina) ce măsoară ca suprafața 1000 m2. In momentul cumpărării, fosta ... (vezi toată discuția)