avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Extindere ilegala a proprietatii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Extindere ilegala a proprietatii

Buna ziua,
Am avut un teren in proprietate impreuna cu alt cuplu(50-50%). Din cauza unor neintelegeri am ajuns la process.
In urma deciziei judecatoresti terenul s-a impartit in 3. Partea din fata cu drum de servitute, proprietate comuna, partea din mijoc proprietate 100% a lor si parte din spate, 100% a mea.
Am observat insa ca ei au extins suprafata proprietatii lor, cu aprox 8 ml (cam 100 mp) montand gardul pe terenul comun.
Ma gandeam sa ii dau un mail semiofficial prin care sa ii avertizez (cu poze comparative din Google maps si variant de la proces) ca am cunostinta de acest lucru, si le dau un termen (2 luni) de demolare a gardului. Sa le comunic ca in cazul in care nu o fac in termen, voi apela la un mediator/instanta.
Ce parere aveti?
Ce ma sfatuiti, in cazul in care nu procedez cum trebuie?
Ultima modificare: Marți, 1 Noiembrie 2016
zimbrul68, utilizator
Cel mai recent răspuns: zimbrul68 , utilizator 12:13, 3 Noiembrie 2016
Puteti formula actiune in granituire conf.art.560 NCC.
Buna ziua,
Ma intereseaza daca procedez bine parcurgand pasii enumerati
Buna ziua,
Introducerea unei actiuni in granituire nu este conditionata de transmiterea vreunei notificari prealabile, insa nu este gresit, ba mai mult decat atat este recomandat sa le comunicati o notificare prin care sa incercati solutionarea pe cale amiabila a situatiei.

In concluzie, va sfatuiesc sa procedati la comunicarea unei notificari. O astfel de abordare, in situatia in care va avea o finalitate pozitiva, prezinta avantaje atat din punct de vedere temporal, cat si din punct de vedere financiar.
Un litigiu avand ca obiect "granituire" dureaza in medie 2-3 ani.
De cele mai multe ori este necesara administrarea probei cu expertiza tehnica judiciara in specialitatea topografie, proba ce este destul de costisitoare si determina tergiversarea procesului.
Ptr.a da o forta juridica mai mare notificarii dvs. este bine sa o expediati prin intermediul unui executor judecatoresc.

Alte discuții în legătură

Vecinul si-a construit gardul pe terenul meu DANIEL2568 DANIEL2568 In luna martie 2016,am cumpărat o casa cu terenul (construit + gradina) ce măsoară ca suprafața 1000 m2. In momentul cumpărării, fosta ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - gard construit de altcineva pe proprietatea mea Miha st Miha st M am intabulat recent cu o bucată de teren . La intrare pe parcelă există un gard care nu mi apartine am anunțat persoanele in cauza sa vina sa si ridice ... (vezi toată discuția)
Ce sfat imi dati? noisette noisette Locuiesc intr-un oras de provincie la casa, iar vecinul meu de gard , acum vreo 3 saptamani si-a ridicat un alt gard intr-o perioada cat eu am lipsit de acasa. ... (vezi toată discuția)