Buna ziua,
Am avut un teren in proprietate impreuna cu alt cuplu(50-50%). Din cauza unor neintelegeri am ajuns la process.
In urma deciziei judecatoresti terenul s-a impartit in 3. Partea din fata cu drum de servitute, proprietate comuna, partea din mijoc proprietate 100% a lor si parte din spate, 100% a mea.
Am observat insa ca ei au extins suprafata proprietatii lor, cu aprox 8 ml (cam 100 mp) montand gardul pe terenul comun.
Ma gandeam sa ii dau un mail semiofficial prin care sa ii avertizez (cu poze comparative din Google maps si variant de la proces) ca am cunostinta de acest lucru, si le dau un termen (2 luni) de demolare a gardului. Sa le comunic ca in cazul in care nu o fac in termen, voi apela la un mediator/instanta.
Ce parere aveti?
Ce ma sfatuiti, in cazul in care nu procedez cum trebuie?
Fondurile invecinate vor fi delimitate conform expertizei topografice.
“In noul Cod civil, actiunea in granituire isi gaseste reglementarea in art. 560, care prevede urmatoarele: “proprietarii terenurilor invecinate sunt obligati sa contribuie la granituire prin reconstituirea hotarului si fixarea semnelor corespunzatoare, suportand, in mod egal, cheltuielile ocazionate de aceasta”.
In principiu, granituirea reprezinta o operatiune de determinare prin semne exterioare a limitelor dintre doua proprietati vecine, cu scopul stabilirii traseului real pe care trebuie sa il urmeze hotarul.
Rezulta ca granituirea, fiind menita sa apere dreptul de proprietate, se poate cere atat in cazul unei inexistentei unei delimitari intre proprietati, cat si in situatia in care astfel de semne exterioare exista, dar sunt contestate de parti.
Totodata, este necesar ca o granituire dispusa prin hotararea judecatoreasca sa rezolve contestatiile si pretentiile partilor cu caracter revendicativ, dar si sa nu tina seama de transformarile produse in configuratia terenurilor din cauze care nu le sunt imputabile.
Eu as face notificarea aia sa poata fi folosita ca punere in intarziere si as redacta-o in termeni mai tehnici. Sa aiba o greutate, de la inceput, altfel daca demersurile incep timid si continua crescaand incet, pareti ca nu aveti determinarea de a merge mai departe, ca actionati cu teama de a face ceva concret, calculat, profesionist si costisitor. Sansele de intelegeri scad considerabil actionand asa.
Buna ziua,
Sunt foarte detrerminat sa merg mai departe. Vreau doar, cu aceste etape, sa dovedesc unei eventuale instante, ca am incercat sa o rezolv amiabil.
Ce sfat imi dati?
noisette
Locuiesc intr-un oras de provincie la casa, iar vecinul meu de gard , acum vreo 3 saptamani si-a ridicat un alt gard intr-o perioada cat eu am lipsit de acasa. ... (vezi toată discuția)