avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... firma de cadastru
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

firma de cadastru

Buna ziua, am si eu o problema cu care ma confrunt si nu stiu cum sa o rezolv deoarece am apelat si la C.J.P.C. si nu am primit un raspuns multumitor.
Ca sa incep cu inceputul...,acum cateva luni am apelat la o firma de cadastru pentru un schimb de teren (o dezmembrare-alipire de teren proprietate cu o dezmembrare-alipire teren domeniu public) .Specific ca eu locuiesc in jud. Arges iar firma respectiva se afla in alt judet unde este situat terenul. Persoana de la cadastru a zis ca totul este bine sa las actele terenului ptr. dezmembrare ca se apuca de treaba in cateva zile cand o sa aduca cineva de la primarie hotararea consiliului local ptr. scimb, si sa las un avans de 800 lei pentru DEZMEMBRARE-ALIPIRE, si ca o sa dureze cam o luna, ca nu exista cadastru pe acel teren pe din domeniul public si sa mergem acasa sa ne vedem de treaba ca ne anunta cand este gata deoarece ei( firma de cadastru respectiva si cu primaria) se vor ocupa de toate actele necesare.Dupa mai bine de 3 luni am primit un tel. de la firma de cadastru care ne anunta ca este gata cadastrul pe domeniul public , ca domnul primar este acolo si ca doreste sa vorbeasca cu mine referitor la acte (primaria nu are fonduri) si sa achit eu taxa cadastrala de 1400 lei. Ok. Am achitat taxa ceruta de firma de cadastru , iau actele sa merg la notar sa vad ce trebuie ptr. schimbul de teren si acolo surpriza" dezmembrarea mea (terenului meu) nu fusese facuta, numai dezmembrarea terenului din dom. public .Eu lasasem 800 lei firmei de cadastru pentru asa ceva si nici nu ma gandeam ca de atata timp nu a facut o dezlipire de teren, avand actele necesare si avansul dat. Ma intorc de la notar si vorbesc cu cei de la cadastru "ce se intampla ca nu pot face contractul de schimb pana nu este dezmembrata parcela de teren" conform celor spuse de notar la care doamna de acolo zice "asta este dosarul dumneavoastra ,daca doriti puteti sa-l luati, cei 800 lei au fost considerati avans ptr. cadastru dom. public. Am ramas socat si am zis ca la tel. cand ma sunat a zis ca actele cadastrale costa 1400 iar cei 800 trebuiau conform cererii de solicitare informatii facute cu 3 luni in urma sa fie ptr. dezmembrare teren pe numele meu si cu parcela nr.care imi apartine.Atunci eu vazand ca nu o dau la capat cu "nebuna" care striga in gura mare "iesiti afara din biroul meu"am zis ca ma duc la OPC pentru a se face dreptate.Ramasesem si cu banii dati si cu treaba nefacuta. Sumele din chitante si facturi nu coincid cu suma de bani pe care am dat-o.Am mers si la C.J.P.C. , plin de nervi si scarbit de ce se intampla in tara asta sa fac o plangere sa imi recuperez cei 800lei lasati avans ptr. dezmembrarea terenului meu,cu toate ca pierdeam iar timp deoarece dezmembrarea dureaza cateva zile. Am lasat copii xerox dupa mai multe acte care am crezut eu ca sunt justificative (chitante,factura,cererea de solicitare,cerere de receptie pentru dezlipirealipire,etc) si dupa o luna primesc o recomandata cu raspunsul "reclamatia nu este intemeiata" 1.deoarece dezmembrarea nu s-a putut efectua deoarece depindea de terenul Primariei.
2.Dezmembrarea nu se poate efectua pana nu este finalizata documentatia Primariei.
Dar cei de la firma de cadastru au mintit.Cadastrul si dezmembrarea din domeniul public sunt gata ca doar am luat dosarele de la ei sa merg la notar sa vad ce trebuie facut in continuare pentru contractul de schimb, atunci cand am achitat suma de 1400lei.
Va rog frumos daca puteti sa-mi dati un sfat, la ce anume ar trebui sa fac pentru a-mi recupera banii si pentru ca aceasta firma sa nu mai procedeze asa si cu alti clienti. (Ceea ce am auzit ca se intampla destul de des deoarece nu au preturi afisate).
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Luminita.M , utilizator 13:50, 2 Decembrie 2009
În cazul dumneavoastră trebuie semnalate următoarele probleme:
-protecţia consumatorilor la care v-aţi adresat trebuia să analizeze sesizarea mult mai bine înainte de a vă da un răspuns şi a se pronunţa privind faptul că "reclamaţia nu este întemeiată";
-protecţia consumatorilor trebuia să aibă în vedere faptul că vi s-au luat bani necuveniţi fără să fiţi informat că nu se poate face lucrarea de cadastru;
-a fost vorba de o practică abuzivă din partea firmei către dumneavoastră care se pedepseşte conf.OG 21;
-adresaţi-vă ANPC vezi www.anpc.gov.ro care susţine că dacă nu sunteţi mulţumit de felul de soluţionare a reclamaţiei de către oficiul regional.
din pacate , cererea dvs a fost respinsa tocmai datorita faptului ca nu ati putut proba cele afirmate !!

in romania a devenit o practica sa nu se elibereze facturi si chitante.
se solicita onorariul pt . serviciile prestate dar se uita sa se elibereze dovada platii !!
si este numai vina noastra ca ne complacem intr-o astfel de situatie !!
Buna ziua,
Ma confrunt cu o situatie destul de ciudata si nu stiu cum ar trebui sa actionez in vederea rezolvarii situatiei.Am realizat planul cadastral pentru o parcela de teren, totul a fost bine si frumos pana in momentul in care firma de topografie a fost solicitata in vederea stabilirii celor 4 puncte in teren, atunci am observat ca situatia din acte este diferita de cea din teren.Practic planul de parcelare a fost realizat gresit si acum ar trebui refacut,insa nici primaria nici cei de la oficiul de cadastru nu vor sa refaca aceste masuratori.Exista vreo lege care sa-i oblige la refacerea acestor masuratori?

Va multumesc anticipat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparcelare teren ContSters228970 ContSters228970 Suntem un grup de persoane fizice care avem parcele de teren lungi si inguste (terenurile sunt unul langa altul) si vrem sa le facem mai scurte si mai late. ... (vezi toată discuția)
Parcelare teren Irina.Stefanescu Irina.Stefanescu Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti intr-o problema. Am luat cu sora mea 10 ari de teren pe care i-am impartit in 2. Pe parcela noastra am inceput sa facem deja ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare teren fara acordul unui proprietar! ININA10 ININA10 Buna ziua. Iata problema: 2 persoane (A si B) sunt proprietarele unui teren si doresc sa il dezmembreze. Niste vecini ii roaga sa isi alipeasca terenul de ... (vezi toată discuția)