Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti intr-o problema.
Am luat cu sora mea 10 ari de teren pe care i-am impartit in 2.
Pe parcela noastra am inceput sa facem deja o casa.
Acum vecinul de langa ea i-a vandut parcela din care vrem sa luam si noi 2 ari.
Cum e mai simplu? Sa facem dezmembrarea si sa facem actele pt cei 2 ari acum cat suntem in constructie(afecteaza cu ceva daca avem toate avizele pt cei 5 ari?) sau dupa ce terminam ar fi mai simplu sa ii alipim.
Sora mea doreste si ea in toamna sa inceapa constructia si trebuie sa ia avizele acum.
Puteti linistit sa dezmembrati in 2 parcela nou cumparata, bucata de 2 arii sa va ramana si restul la sora. INSA sa nu il alipiti la imobilul dumneavoastra de 5 arii deoarece se va schimba numarul cadastral al imobilului dupa alipire. Si o sa aveti pe cartea funciara un numar cadastral si pe autorizatia de construire alt numar cadastral si e posibil sa va incurca daca cei de la primarie nu inteleg. Insa puteti sa dezmembrati terenul si sa inscrieti cei 2 arii pe dumneavoastra, ca nu cred ca o sa va deranjeze daca aveti 2 extrase cf pe aceeasi teren, iar dupa ce finalizati si inscrieti constructia in cartea funciara, mai faceti o lucrare de alipire.
Act proprietate
MILESCU
Am avut un teren aflat langa domiciliul meu in litigiu acum cativa ani. In urma deciziei de la curtea de apel Ploiesti ne-a revenit o portiune din acel teren. ... (vezi toată discuția)
O speta
conliviu
Ipoteza de lucru:
Un SA a avut in proprietate un imobil (teren + constructii). La un moment dat, a procedat la dezmembrarea imobilului in x loturi. ... (vezi toată discuția)
Plan cadastral
mia26maria
Va rog sa mi spuneti daca se poate face cumpararea unei parti din o parcela intabulata dar fara sa aiba facute masuratorile in teren ? Pot sa parcurg eu acest ... (vezi toată discuția)