avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Restituire bani concediu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Restituire bani concediu

Doresc sa mi se restituie banii de concediu.
Sunt angajat din 2007 si angajatorul mi-a plătit concediul cu suma de 500 lei în fiecare an, zilele de concediu fiind de 10 zile pe an. Aș dori să mă ajutați sa-mi recuperez restul de bani. Cum ar trebui să procedez. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:49, 13 Aprilie 2019
Din 2007 pana acum, nu mai aveti cum ...poate din 2016 , pentru restul este prescris dreptul la actiune in instanta.

Art. 171 C.mun.
(1) Dreptul la acţiune cu privire la drepturile salariale, precum şi cu privire la daunele rezultate din neexecutarea în totalitate sau în parte a obligaţiilor privind plata salariilor se prescrie în termen de 3 ani de la data la care drepturile respective erau datorate.
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare salarii neincasate dobcosnic dobcosnic Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca se mai pot recupera salariile neincasate pe o perioada de 6 luni din anul 2000, de la o firma care s-a dizolvat in anul ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna neefectuau CCMS CCMS Bună seara! În perioada 2010.-2012 am fost director de școală Gimnaziala și nu am luat concediu de odihnă. Mai pot recupera echivalentul în lei, dacă ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani taiati de basescu-boc alexTr alexTr Buna seara! Asa cum stiti , cuplul terminator Basescu-Boc , a taiat salariile in 2009 cu 25 %. Sindicatele din invatamant au deschis actiune ... (vezi toată discuția)