am facut o polita casco la un brokar el ma intrebat doar de ce optiuni are masina a facut poze la ea am platit polita . dupa 5 6 luni am avut un acident am sunat la nr dupa polita au zis sa ma duc la un service care lucreaza cu ei am dus masina pe platforma ca nu se mai poate deplasa au deschis dosar de dauna au facut poze . si a zis ca mai dureaza 7 10 zile daca o mai repara sau e dauna a trecut 20 de zile nu ma sunat nimeni mam dus la ei la sediu am loat legatura cu inspectoru de daune a zis ca se lucreaza la dosar si sa mai astept iar au trecut 30 de zile iar nu a sunat nimeni mam dus iar la el a zis ca e dosaru la director am zis sa ma duca la el . am intrat in birou si a inceput sa im puna intrebari cum am pus alte faruri si daca am mai avut acindent .am zis ca am avut un acident cand masina a fost asigurata la alta societate la asi ban e prima data acum. si mea zis ca o sa vina el sa vada masina am zis ok cand ca o sa ma sune cand sa plec mea zis daca im da el 6000 mi de euro pe masina am ramas tablou #-oX-( am zis unde santem aici la piata facem pretum cum vrem .. si mea zis el bine o sa vezi tu .am plecat a mai trecut 40 de zile iar nimic iar mam dus la ei zice directoru ca dosarut sa dus la frauda si ca o sa ma sune ei am intrebat ce sa intamplat nu a vrut sa zica nimic ....am plecat iar a trecut 2 luni si nimic . am facut o reclamatie la casa de asigurari am primit un raspuns dupa 4 5 luni de zile ca , in contract la rubrica ...unde te intraba daca in ultimi 3 ani ai mai avut acindente acolo trebuie sa bifezi nu sau da si la mine e bifat nu si daia nu im face masina ..X-( aici e alta problema cand am facut contractu eu nu am stiut de intrebarea asta si nici nu am fost intrebat de brokar daca am avut. .am loat legatura cu brokaru si a zis ca el a bifat acolo si ca nu ia trecut prin minte sa ma intrebe si pe mine ca nu avea importanta rubrica aia ...si eu acum de 7 8 luni de zile nu stiu nimic de dosar masina e praf costa 15 mii de euro ..STIE CINEVA CE SANSE AM DACA I DAU IN JUDECATA ?
In primul rand cereti-i in scris brokerului sa va explice de ce a bifat acea casuta din contract fara acordul dvs si fara sa va explice ce inseamna! Dupa ce aveti raspunsul scris de la broker puteti sa il actionati in judecata! Societatea de asigurari nu are nici o vina in acest caz fiind eident culpa brokerului!
Asta este punctul meu de vedere!B-)
am vb cu brokaru si el recunoaste ca a facut asta si ca merge la instanta daca e nevoie ....dar cine plateste el sau asi ban X-( ca poate se sperie si nu mai vine ..o sa vb iar cu el sa pun mana pe pe raspuns ..
Atentie mare!Formularul Cerere de asigurare, se completeaza de asigurat, care isi asuma cele scrise/bifate prin semnatura finala si raspunde in caz de ascundere/schimbare a realitatii, fiind acuzat de rea credinta, daca acest lucru este dovedit.
Un document prin care intermediarul asiguratorului sa recunoasca faptul ca a completat formularul in locul asiguratului, va este de mare folos.Acest incident nu cred ca poate duce la obligarea la plata a vinovatului(nu este un prejudiciu produs) in cel mai rau caz,i-se poate rezilia contractul pentru nerespectarea procedurii de lucru.Faptul ca autovehicolul a mai fost avariat si s-au primit despagubiri, nu este un motiv de refuzare a incheierii politei in cazul cand ar fi fost cunoscut prin formular.
Pentru a elimina orice suspiciune (de aranjament/complicitate) cu intermediarul, incercati sa obtineti o copie a facturii de reparatii de la vechiul asigurator, prin care sa dovediti ca au fost efectuate
Nu va bucurati prematur!Pana la termen,odata cu intampinarea, parata are dreptul sa depuna documente.Sper ca ati avut grija sa fiti reprezentat de un avocat, pentru a evita surprizele neplacute.Daca n-ati facut-o, aveti timp sau puteti sa o cereti instantei, dupa ce veti cunoaste "apararea" furnizata de parata.Succes!:thumbup:
Refuz asigurare
ALY_ALY30
Dupa un accident am scris pe p.v ca nu sunt de acord sa i dau asigurarea celuilalt si nu i am dat lui copie,in schimb la politie am dat copie si pe p.v era ... (vezi toată discuția)