avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Probleme despagubire datorata neinformarii de catre ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Probleme despagubire datorata neinformarii de catre broker

Buna ziua!

Am intampinat urmatoarea situatie:

Am solicitat unui broker, prin intermediul unui intermediar, sa imi reinoiasca polita de asigurare pentru casa.

Mi s-a solicitat sa trimit un scan cu vechea polita. Zis si facut, mi-au sosit actele, am semnat in fuga, totul bine merci. Intre timp am avut un incident in casa, legat de apa de conducta.

Am sunat la asigurari, ca sa vina cineva sa evalueze, a venit evaluatorul, a facut poze, am semnat constatarea.

Intre timp studiez si eu noua polita si constat ca spre diferenta de cea veche, nu era bifata casuta aferenta incidentelor legate de apa de conducta.

Luand legatura cu persoana, care mi-a facilitat obtinerea noii polite, aflu ca de fapt ea nu este Broker, ci doar un intermediar pentru o alta doamna, care de fapt avea aceasta titulatura si care de fapt mi-a facut actele.

In polita veche era vorba, de fapt, de un pachet de servicii care continea si acesta clauza de apa de conducta. Intre timp pachetul, s-a desfiintat, iar doamna broker, care ar trebui sa cunoasca aceste schimbari, nu s-a sinchisit sa ne anunte sau macar sa ne intrebe si pe noi daca suntem de acord cu acestea ori de dorim altceva. A incropit o polita asa cum a crezut ea de cuviinta.

Pana in momentul de fata, am dat nenumarate telefoane, catre aceste persoane, incercand sa vad daca se poate face ceva sa imi recuperez banii, am primit si raspunsul in scris al firmei de asigurari, precum ca nu pot fi despagubit, pentru ca nu am avut "bifata" aceasta clauza ...

Singura solutie pe care am primit-o a fost un act aditional, care sa contina si aceasta clauza si care sa ma "protejeze" de-acum incolo.

Am fost dezarmat, in intentia de a ma duce la OPC, spunandu-mi-se ca degeaba ma duc, ca nu au cu ce sa ma ajute.

Durerea mea mare, este ca nu am fost informat, ca s-au facut niste acte "dupa ureche", ca s-a mers pe principiul: "lasa ca nu se vede". Am fost luati de fraieri, asa cum presupun ca li s-a intamplat multora.

Imi recunosc si eu vina, pentru ca am avut incredere intr-un asa zis broker respectabil si nu am observat la timp greselile introduse in mod voit sau nu in aceste acte.

Va rog sa ma ajutati cu o solutie, un sfat, pentru a reusi cumva sa imi recuperez banii cheltuiti pe reparatii. Catre ce entitate ma pot adresa? Ce ar implica un eventual proces, cu cine ar trebui sa iau legatura?

Va multumesc!

P.S.: Eu lucrez in prestari servicii si colaborez cu o gama variata de clienti. Pentru a ii putea oferi un serviciu de calitate clientului meu, incerc sa tin o legatura cat mai stransa cu acesta, sa ii aflu necesitatile si sa fac tot posibilul pentru a i le putea acoperi. Daca nu esti serios, risti sa pierzi. Mi-ar place sa stiu, nu pentru ca doresc raul cuiva, ci pentru ca inca mai tin la anumite valori, ca aceasta doamna broker nu va mai putea face astfel de greseli si ca va plati pentru ce a facut pana acum.

Cel mai recent răspuns: corrallya , utilizator 13:51, 25 Noiembrie 2013
Buna ziua!
Am fost in aceeasi situatie...respectiv despagubire asigurator pentru "apa din conducta",eu fiind pagubitul.
In asigurarea mea era cuprinsa aceasta clauza dar "in sublimita a 1000 euro", ceea ce nu acopera nici macar pe jumatate paguba produsa.
Fiind de buna credinta am platit si pentru raspundere civila. Paradoxul este ca eu primesc despagubire in valoarea precizata mai sus iar daca produc eu pagube, cel pagubit primeste pana la 3000 de euro.
Pentru faptul ca eram nelamurita am sunat la asigurator si mi'a spus ca asta am semnat, deci nu am ce sa comentez.
Cred ca trebuie sa sesizati Protectia consumatorului si totodata institutia care se ocupa cu supravegherea asigurarilor. Pe viitor ar fi mai bine sa negociem punct cu punct si sa solicitam personalizarea asigurarilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurarea pentru inundatii alex8001 alex8001 Buna ziua. Ma intereseaza o asemenea asigurare, dar nu in caz de calamitati. Vreau sa ma asigur pentru cazul in care vecinul ma inunda sau eu inund un vecin. ... (vezi toată discuția)
Asigurare locuinta. cosnel cosnel Am o asigurare PAD si una facultativa OPTIM CASA de la City Insurance. Acum catva timp am fost inundat de vecinul de deasupra deteriorandu-se zugraveala, ... (vezi toată discuția)
Pot sa trag la raspundere un broker daca asiguratorul refuza nejustificat sa-mi achite contravaloarea reparatiilor efectuate la un autoturism in baza unei polite casco? sorina.scurtu sorina.scurtu Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea chestiune. Vreau sa stiu cum pot/ daca pot sa trag la raspundere un broker de asigurare in situatia in care ... (vezi toată discuția)