avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cota indiviza parte
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cota indiviza parte

Buna ziua! Am cumparat de curând un apartament Intr o vila cu 6 apartamente. In jurul vilei exista un teren împărțit în trei terase ( spatele vilei) ce au cale de acces și 5 parcări in fata vilei. Ceilalți proprietari au luat locuri de parcare și eu nu am unde parca pe motiv că am terasa. Apartamentul este pe mijloc. Ceilalți doi proprietari de la parter au și terasa și parcare ( fara acte, fara cadastru)
Întrebari:
Am voie sa parchez masina in fata vilei în orice loc având în vedere că terenul nu e titlu de proprietate, ci cota indiviza parte?
Terasa din spatele vilei o pot folosi doar eu? Sau o pot folosi toți locatarii?
Vecinul de la parter a construit un acoperiș deasupra terasei lui, e legală construcția?
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: CipM , utilizator 17:21, 13 Aprilie 2019
Intrebati presedintele asociatiei de proprietari din imobilul dvs.
Nu exista o asociație de proprietari. E o vila cu 6 apartamente.

CipM a scris:

Intrebati presedintele asociatiei de proprietari din imobilul dvs.

Am vazut ca e vila de 6 ap. Asta nu exclude existenta unei asociatii de proprietari care se poate infiinta in orice imobil cu cel putin 3 unitati imobiliare (apartamente).
Daca nu aveti asociatie, de ati intrebat in sectiunea despre asociatii de proprietari?! Aveati la disp sectiunea "Drept civil".

Raspunsurile pt dvs se gasesc in contractul de proprietate si in Codul Civil. Fara actul de proprietate nu va poate raspunde nimeni. Mergeti la un avocat pt ca nu ar fi recomadabil sa publicati actul de proprietate.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Aprilie 2019
CipM, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locatari vs. proprietar spațiu comercial parter. care sunt obligațiile fiecăruia? tehtronics tehtronics Locuiesc intr-un bloc cu 4 etaje, prevazut din constructie cu acoperis tigla, iar la parter sunt doar spatii comerciale. Particularitatea constructiei consta ... (vezi toată discuția)
Hidroizolatie terasa costely costely suntem 2 proprietari ai unei vile cu parter si etaj. intentionam sa construim o terasa exterioara, aditionala vilei, parter si etaj. propietarul parterului ... (vezi toată discuția)
Peretii exteriori aferenti apartamentului coproprietate indiviza ContSters88537 ContSters88537 Buna ziua, Stau intr-un imobil P+1+MANSARDA, aflat in coproprietate indiviza, din care eu detin cea mai mare parte. Intrebarea mea este daca PERETII ... (vezi toată discuția)