Buna ziua! Am cumparat de curând un apartament Intr o vila cu 6 apartamente. In jurul vilei exista un teren împărțit în trei terase ( spatele vilei) ce au cale de acces și 5 parcări in fata vilei. Ceilalți proprietari au luat locuri de parcare și eu nu am unde parca pe motiv că am terasa. Apartamentul este pe mijloc. Ceilalți doi proprietari de la parter au și terasa și parcare ( fara acte, fara cadastru)
Întrebari:
Am voie sa parchez masina in fata vilei în orice loc având în vedere că terenul nu e titlu de proprietate, ci cota indiviza parte?
Terasa din spatele vilei o pot folosi doar eu? Sau o pot folosi toți locatarii?
Vecinul de la parter a construit un acoperiș deasupra terasei lui, e legală construcția?
Mulțumesc!
Am vazut ca e vila de 6 ap. Asta nu exclude existenta unei asociatii de proprietari care se poate infiinta in orice imobil cu cel putin 3 unitati imobiliare (apartamente).
Daca nu aveti asociatie, de ati intrebat in sectiunea despre asociatii de proprietari?! Aveati la disp sectiunea "Drept civil".
Raspunsurile pt dvs se gasesc in contractul de proprietate si in Codul Civil. Fara actul de proprietate nu va poate raspunde nimeni. Mergeti la un avocat pt ca nu ar fi recomadabil sa publicati actul de proprietate.
Hidroizolatie terasa
costely
suntem 2 proprietari ai unei vile cu parter si etaj.
intentionam sa construim o terasa exterioara, aditionala vilei, parter si etaj.
propietarul parterului ... (vezi toată discuția)