avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am vizionat un apartament prin agenție, dar ulterior ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am vizionat un apartament prin agenție, dar ulterior am întâlnit proprietarul și am hotărât să facem demersurile amândoi. Care ar fi riscurile?

Buna ziua! Fiind in cautarea unui imobil, am vizionat cateva apartamente, printre care si cel dorit...pana la intrarea in imobil, am completat si semnat un formular de vizualizare al agentiei. Ulterior, dupa vizualizare, mi-am dat seama si am observat ca, printr-o cunostinta comuna, pot lua legatura direct cu proprietarul...ceea ce am si facut. Ne-am gandit de comun acord ca ar fi mai ok sa facem demersurile fara a mai contacta agentia. Este vreo problema mare? Imi puteti spune care ar fi riscurile? Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 15 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Există riscul să fiți dat în judecată de către Agenția Imobiliară, și apoi obligat conform contractului să-i plătiți comisionul de tranzacție apartament. Asta e tot ce puteți păți, adică să dați niște bani agentului imobiliar conform actelor semnate de dvs.

Poate că ați auzit de proverbul: "Zgârcitul mai mult păgubește".
Ultima modificare: Duminică, 14 Aprilie 2019
Dapix, utilizator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Riscurile ar fi ca in afara de suma datorata cu titlul de comision sa platiti si cheltuieli de judecata.
Da, aveti dreptate!:) Multumesc frumos pentru raspuns!
Multumesc pentru raspuns!
Penalitati sunt? Aveti grija si la ele.

Alte discuții în legătură

Contract de vizionare agentie imobiliara si vanzator particular ambra12 ambra12 Buna ziua, v-as fi foarte recunoscatoare daca ma puteti lamuri in urmatoarea situatie: am achizitionat un apartament care a fost vizualizat atat printr-o ... (vezi toată discuția)
Instiintare plata agentie imobiliara renato30 renato30 Buna ziua ! Sa va spun in ce consta problema mea : Am gasit un apartament cu ajutorul unei agentii imobiliare si un angajat al agentiei a mers la intalnirea ... (vezi toată discuția)
Contract cu agentie de imobiliare Marian_Ag Marian_Ag Am semnat de curand un contract de vizionare cu o agentie imobiliara , vizionand in decursul unei saptamani 4 apartamente , dintre care unul mi-a placut . Doar ... (vezi toată discuția)