avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vrem să divorțăm, dar în prezent locuim la mare ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vrem să divorțăm, dar în prezent locuim la mare distanță unul de altul. El nu vrea să vină aici, eu nu pot să mă duc acolo, ce se poate face?

Bună ziua!
Problema mea este în felul urmator.. as vrea sa divortez dar sotul este din Sita Buzăului iar eu locuiesc în Oradea.. ce se poate face? El nu vrea sa vină în Oradea iar eu nu poat ajunge la el din cauza locului de muncă! Nu avem copii împreună si nici pretenții.
Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 15 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 12:04, 16 Aprilie 2019
Buna ziua
Mergeti la instanta ULTIMULUI DOMICILIU COMUN.
Aceia este competenta teritorial.
Da, instanța competentă pare sa fie acolo unde ati locuit împreună.
Nu o puteti alege decat v-ati intelege si avocatul ar gasi o cale de rezolvare.
Însă, niciunul nu cred ca o sa vreti sa va deplasati.
Pai asta este problema.. domiciliu din buletin este de la el de acasa .. si nu am cum sa ma deplasez, iar el nu vrea sa vină aici! :(
Atunci o sa ramaneti in continuare casatoriti.
Munca, munca, dar cred ca veti avea candva concediu, puteti divorta si la notar.
Il puteti imputernici pe sot sa depuna actele de divprt si cand va programeaza, doar mergeti si semnati, alegeti perioada de concediu cand sa faceti asta. tinamd cond ca de cand depuneti actele, trece o luna pana va cheama pt divortul efectiv.

Alte discuții în legătură

Divort prin mandatar ruxz ruxz Buna ziua, Am nevoie de un sfat , va rog, in legatura cu procedura de divort. Eu si sotul meu locuim in Cehia, dar ne-am casatorit in Romania, si am vrea ... (vezi toată discuția)
Divort la notar tabitasartor tabitasartor Buna ziua, ma numesc Maria si va scriu din Verona. Sunt casatorita in Romania, sotul meu este in tara, as vrea sa divortez, nu avem copii si niciun bun comun. ... (vezi toată discuția)
Divort in romania sau in italia? alex3x alex3x Am o mica nelamurire in ceea ce priveste divortul. in 2010 ne-am casatorit la oficiul starii civile din oradea,ambii soti fiind ceteteni romani,cu domicilul ... (vezi toată discuția)