avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata întreținerii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata întreținerii

Am avut o restanță la întreținere de 4.o30 RONI și penalități de 2600 Roni am plătit mai intii întreținerea de 4030 Roni și dupadoua luni am plătit și restanta integral este normal ca acum sa am o datorie în continuare de 1300,00 roni
Ultima modificare: Luni, 15 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: CipM , utilizator 11:31, 15 Aprilie 2019
Nu va poate raspunde nimeni fara a avea acces la acte.
Adresati in scris aceasta intrebare presedintelui asociatiei. Daca nu va lamureste sau nu sunteti de acord cu raspunsul, cereti o fișă a apartamentului din momentul in care ați fost pe zero in trecut (sau de la inceputuri) si mergeti cu ea la un contabil.
Exista dispozitie in vigoare care prevede fara exceptie ordinea de stingere a datoriilor respectiv se achita debitele cele mai vechi+penalitatile aferente
Faptul sa asociatia a perceput sumele avansate de dv dar le-a inregistrat drept plata suma de baza demonstreaza ca administratorul nu stapaneste dsipozitiile in vigoare
Concret dv ati achitat numai fractia sumei de baza dar ati ramas in evidente tot cu sume cu titlu de restanta care au generat la randul lor penalitati
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util

ynocentta a scris:

Faptul sa asociatia a perceput sumele avansate de dv dar le-a inregistrat drept plata suma de baza demonstreaza ca administratorul nu stapaneste dsipozitiile in vigoare
Concret dv ati achitat numai fractia sumei de baza dar ati ramas in evidente tot cu sume cu titlu de restanta care au generat la randul lor penalitati

Pai daca admin a stins numai sumele de baza, cum scrie in prima feaza, care anume sume din "evindente", asa prost tinute cum apreciati dvs, au mai generat penalitati, ca penalitatile nu genereaza penalitati?!

Cel mai probabil e ca admin a procedat corect iar inititatorul nu stie exact ce a platit ci doar ce a vrut sa plateasca dar nu i-a iesit. Dar n-avem cum afirma cu certitudine fara macar o copie a chitantelor de plata - insuficiente totusi, ar trebui si listele la data platilor.
Si uite asa ajungem la fisa apartamentului.
Ultima modificare: Luni, 15 Aprilie 2019
CipM, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparatii scara bloc. buna ziua, la asociatia de bloc unii vecini ... Anastasia gar Anastasia gar Reparatii scara bloc. Buna ziua, la asociatia de bloc unii vecini au platit fondul de reparatii altii nu. A aparut o reparatie, iar din suma necesara acestei ... (vezi toată discuția)
Penalizari intretinere deviant_Xs deviant_Xs Buna ziua, Am o nelamurire cu incetarea penalitatilor la intretinere. Exista o suma de plata pentru intretinere de 2600 de lei, contravaloarea a 6 luni de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, daca am platit restanta la intretinere,dar nu si penalizarea ... penalizare penalizare Buna ziua, Daca am platit restanta la intretinere,dar nu si penalizarea (cred ca prin anul 2017-2018) nici eu nu mai stiu exact,iar acum apar din nou cu ... (vezi toată discuția)