avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concedierea pentru motive care nu ţin de persoana ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concedierea pentru motive care nu ţin de persoana salariatului

Buna ziua,

situatia mea este urmatoarea:

- in momentul de fata am primit un preaviz prin care am fost anuntata de desfiintarea locului de munca ocupat din cauza reorganizarii firmei, urmand ca dupa per de preaviz sa se aplice decizia de concediere. Nu mi s-au prezentat motivele acestei reorganizari, Motivul real este ca am solicitat marire de salar (marire ceruta pe baza muncii efectuate si in conditiile in care am contribuit prin munca mea la cresterea firmei), iar patronul nu doreste sa imi acorde marire. Tinand cont ca firma este in crestere (la sfarsitul anului 2017 a avut dublare de profit, iar la inceputul anului 2019 capitalul social a crescut de la 200 lei la 25000 lei), ce sanse credeti ca am sa contest si sa obtin o anulare a concedierii.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:58, 15 Aprilie 2019
Exista posibilitatea sa aveti sanse mari de castig. Luati urgent legatura cu un avocat( recomandat sau de pe forum) si contestati decizia de concediere in termenul legal. Angajatorul o sa fie obligat sa va despagubeasca si cu cheltuielile de judecata pe care le intreprindeti cu acest proces.
Numai in caz de castig, salariatul poate obtine asa ceva , intrucat exista si sanse de a pierde.
Ultima modificare: Luni, 15 Aprilie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate anula decizia de concediere pe motive ce nu țin de persoana salariatului? IonelDn IonelDn Buna ziua! Ce sanse sunt pentru a anula decizia de concediere pe motive economice, reorganizare a societatii si a schimbarilor tehnologice? Suntem un nr. de ... (vezi toată discuția)
Concediere abuziva elenusav elenusav Buna ziua, Am nevoie de un sfat. Ma simt nedreptatita si doresc sa aflu o opinie profesionista si obiectiva. Am contract pe perioada ... (vezi toată discuția)
Concediere-sanse de castigare proces Marius Nou Marius Nou Am primit decizia de concediere din motive ce nu tin de persoana salariatullui. Am vorbit cu un avocat pentru a ataca aceasta decizie, dar mi-a spus ca sansele ... (vezi toată discuția)