avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Am cumpărat acum un an un apartament în care încă ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Am cumpărat acum un an un apartament în care încă nu ne-am mutat. Este normal să plătim cheltuieli de judecată pentru un proces finalizat acum, dar început de asociație în 2017?

Buna ziua! Intamplarea face ca acum 1 an de zile in 2018 am cumparat prin credit bancar un apartament in care nu ne-am mutat inca. Acum cateva zile asociatia de proprietari a fost data in judecata de catre firma ce administra blocul in 2017 cum ca nu s-au platit niste facturi de la acea vreme. Asadar ca sa fie reprezentati la proces asociatia isi ia avocat sa ii reprezinte. Astfel ne trezim si noi la avizier cu plata avocat si cheltuieli de judecata, noi care in momentul acela cand lipsesc niste plati facute firmei care administra blocul in perioada aceea, nu eram proprietari in acel bloc. Intrebarea mea este daca este legal ca sa ne puna si pe noi sa platim? multumesc!
Ultima modificare: Joi, 18 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: friday_325 , utilizator 12:52, 21 Aprilie 2019
Nu conteaza cand s-au petrecut faptele pt care a fost data in judecata asociatia, conteaza cand anume a aparut obligatia platii (hotararea instantei). Daca la data hotararii ramase definitive erati proprietar, din nefericire si dvs trebuie sa platiti.
multumesc de raspuns....dar plata avocatului si cheltuielile de judecata si astea trebuie platite de catre noi?
Mai cu seama acelea. E ca si cum cumparati un auto SH si crapă ceva dupa cateva zile. Dvs platiti si piesa (facturile neachitate in 2017) dar si manopera (cheltuielile de judecata + avocat).
Puteti vobi cu fostul proprietar, poate doreste sa suporte cheltuielile, desi nu e obligatia lui ...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Locuitul in condominiu obliga la respectare dispozitiilor in domeniu
Daca hotararea judecatoreasca a aparut de cand dv detineti calitatea de proprietar in imobil,
automat va revine obligatia sa achitati cota parte repartizata
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
ECHO ECHO echo echo ....

Confirm! E un papagal închis in serverul care gazduieste forumul...
Ultima modificare: Marți, 16 Aprilie 2019
CipM, utilizator

Alte discuții în legătură

Apartament izolat inainte de cumparare SisQUo SisQUo Buna ziua, Cer scuze daca s-a discutat anterior un subiect similar, dar motorul de cautare al forumului nu mi-a dat rezultate multumitoare. Va rog sa ... (vezi toată discuția)
Sistare apã caldã, încãlzire Bloc-acatar Bloc-acatar Asociaţia de Proprietari de care aparţin a acumulat datorii de circa 125.000 lei (RON) către Electrocentrale. Prin urmare, din 4 august 2009, s-a sistat ... (vezi toată discuția)
Cum platesc unii administratori intretinerea restantierilor GABRIELAMARIN GABRIELAMARIN datoriile catre furnizor neplatite la timp din diverse motive pot revenii locatarilor , care au achitat la vreme intretinerea?impotriva vointei acestora, ... (vezi toată discuția)