avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie pierdere stimulent insertie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie pierdere stimulent insertie

Buna ziua!
Am cateva nelamuriri daca mi ati putea raspunde:
La varsta de 1 an al bebelusului, m am intors la munca, dar schimband locul de munca. Acum, din cauza situatiei economice nevaforabile in cadrul firmei am fost anuntata ca de la 1 mai activitatea mea va inceta si mi s a impus sa mi dau demisia, ceea ce eu nu vreau sa fac.
Sunt constienta ca daca nu mi voi scrie demisia va gasi o modalitate de a ma da afara, dar ce ar trebui sa fac? Care sunt pasii?
Cel mai recent răspuns: mm_alina20 , utilizator 15:07, 16 Aprilie 2019
Pe durata platii stimulentului de insertie nu puteti fi concediata, conform art.25 alin.2 si 3 din OUG 111/2010.

1.Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie. Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.

2. Daca va concediaza, atunci aveti posibilitatea sa contestati in instanta decizia respectiva.
Va multumesc fumos pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Presiunea la demisie si stimulentul de insertie ioanagliga ioanagliga Buna ziua. Sotul meu beneficiaza de Stimulent de insertie pentru copil.La serviciu au fost aplicate presiuni asupra lui pentru demisie.As dori sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Reluare activitate după concediu crestere copil Roxana J Roxana J Mi-am reluat activitatea după concediu crestere copil pe data de 30 august 2018 și beneficiez de stimulentul de insertie! Angajatorul vrea să mă determine ... (vezi toată discuția)
Demisie Danielalilianaborzan Danielalilianaborzan Bună ziua. Soțul meu este gardian public la o firma de 9 luni. Deși contractul de munca a fost încheiat pe o perioada nedeterminata și nu au fost probleme ... (vezi toată discuția)