avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Ce se poate întâmpla dacă pleci de la hotel și nu ...
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Ce se poate întâmpla dacă pleci de la hotel și nu achiți cazarea?

Buna ziua ! As dori să știu ce se poate întâmpla dacă pleci de la hotel și nu plătești cazarea , hotelul având datele personale și contractul încheiat în momentul cazării ? Este un caz penal ?
Cel mai recent răspuns: adema1980 , utilizator 20:37, 16 Aprilie 2019
In functie de imprejurari. Ar trebui ca hotelul sa faca plangere la politie si sa demonstreze ca a existat intentia de a nu se plati. Altfel poate fi un simplu caz civil de recuperare a unei creante. Depinde unde e hotelul: daca acesta e in strainatate si cetateanul tepar e in Romania, niciunui hotel nu-i va conveni sa recupereze banii in civil, din cauza costurilor cu avocatii. Va face plangere la politie si se va constitui parte civila. Mai ales daca in tara respectiva politia si sistemul judiciar chiar functioneaza. Si mai conteaza si suma...ca daca e mica...nu se mai complica nimeni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt din hotel musetel musetel Supun atentiei specialistilor urmatoarea speta. Plecati in delegatie, ne-au fost furate bunurile personale din camera de hotel in care am fost cazati. In urma ... (vezi toată discuția)
Ne poate ajuta angajatorul, fără să aibă probleme, să ne recuperăm banii împrumutați unui coleg? ioana_nasta ioana_nasta Buna seara, Am imprumutat unui coleg de serviciu o suma de 600 euro, intr-o situatie de urgenta. Ulterior am aflat ca mai imprumutase vreo 500 euro in total ... (vezi toată discuția)
Este un caz de inselaciune? themagus themagus buna ziua o sa incerc sa fiu scurt desi povestea e complicata. vara trecuta am inchiriat niste echipament - camere video - de la o companie. urma sa platesc ... (vezi toată discuția)