avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Norma la locul de munca
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Norma la locul de munca

Bună dimineața! Sunt obligata sa fac norma ca montator subansamble , una exagerat de mare respectiv 5.5 roți , lucrând în cadrul firmei Mechrom , dacă ea nu este prevăzută în fișă postului?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:12, 17 Aprilie 2019
Codul Muncii
Art. 132
Normele de munca se elaboreaza de catre angajator, conform normativelor in vigoare, sau, in cazul in care nu exista normative, normele de munca se elaboreaza de catre angajator dupa consultarea sindicatului reprezentativ ori, dupa caz, a reprezentantilor salariatilor.

p.s.
Avand in vedere ca problema dvs tine mai mult de "Sănătatea si securitatea in muncă", acest topic va fi mutat in sectiunea respectiva.
Legea ssm nr. 319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare mentioneaza:
-art. 13 În vederea asigurării condiţiilor de securitate şi sănătate în muncă şi pentru prevenirea accidentelor de muncă şi a bolilor profesionale, angajatorii au următoarele obligaţii:
a) să adopte, din faza de cercetare, proiectare şi execuţie a construcţiilor, a echipamentelor de muncă, precum şi de elaborare a tehnologiilor de fabricaţie, soluţii conforme prevederilor legale în vigoare privind securitatea şi sănătatea în muncă, prin a căror aplicare să fie eliminate sau diminuate riscurile de accidentare şi de îmbolnăvire profesională a lucrătorilor;
b) să întocmească un plan de prevenire şi protecţie compus din măsuri tehnice, sanitare, organizatorice şi de altă natură, bazat pe evaluarea riscurilor, pe care să îl aplice corespunzător condiţiilor de muncă specifice unităţii;
d) să stabilească pentru lucrători, prin fişa postului, atribuţiile şi răspunderile ce le revin în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, corespunzător funcţiilor exercitate;
e) să elaboreze instrucţiuni proprii, în spiritul prezentei legi, pentru completarea şi/sau aplicarea reglementărilor de securitate şi sănătate în muncă, ţinând seama de particularităţile activităţilor şi ale locurilor de muncă aflate în responsabilitatea lor;
h) să asigure informarea fiecărei persoane, anterior angajării în muncă, asupra riscurilor la care aceasta este expusă la locul de muncă, precum şi asupra măsurilor de prevenire şi de protecţie necesare;
q) să asigure echipamente de muncă fără pericol pentru securitatea şi sănătatea lucrătorilor;
r) să asigure echipamente individuale de protecţie;
s) să acorde obligatoriu echipament individual de protecţie nou, în cazul degradării sau al pierderii calităţilor de protecţie.
Am postat aceste obligatii ale angajatorului pentru a va forma o imagine a conditiile care trebuie sa va fie create la locul de munca/ postul de lucru pentru a va putea indeplini norma de munca.
Daca angajatorul si-a indeplinit obligatiile subliniate, ar trebui sa puteti realiza norma de lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa post alpinist utilitar + sporuri myrk34 myrk34 Buna ziua. Va rog mult respect sa ma ajutati cu fisa post pentru alpinist utilitar + sporuri cuvenite avand in vedere faptul ca angajatorul nu a mentionat in ... (vezi toată discuția)
Caldura la locul de munca Adryan69 Adryan69 Buna ziua lucrez într-o hală unde se produc anumite piese electrice . Pe lângă masinariile care produc caldura avem si doua cuptoare cu flacăra deschisa ... (vezi toată discuția)
Durata de folosinta la echipamentul de lucru sau de protectie ? 22.08.2009 22.08.2009 Buna ziua ! Va rog frumos sa-mi spuneti unde gasesc durata de folosinta a echipamentului de lucru sau de protectie - actul normativ care ... (vezi toată discuția)