avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 287 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Plata sume ANAF
Discuție deschisă în Executare silită

Plata sume ANAF

In data de 8 aprilie am fost instiintata prin sms de catre toate băncile la care am deschise conturi bancare cu privire la instituire poprire pe conturi pentru regularizari sume solicitate de ANAF , cca 450 lei. Telefonic o singura banca a confirmat faptul ca instiintarea se raporteaza de catre ANAF prin invocarea unei adrese emise de ANAF in data de 3 aprilie a.c.
La unul din sediile ANAF mi se comunica faptul ca probabil este vorba de o regularizare ca urmare a unei conventii civile incheiate in anul 2006 și mi se inmaneaza 2 decizii de impunere din oficiu, necomunicate pana in prezent, din anul 2011 si 2010 aferente anului 2007 si respectiv 2009 pentru suma de 0 lei si respectiv 1 leu.Totodata se recomanda pentru clarificari sa merg la un alt sediul al ANAF. Intre timp, în data de 16 aprilie mi se comunica de la locul de munca faptul ca ANAF solicita executare suma de 473lei. ( 427 din 2009 si 46 din 2016). Nu am primit nicio instiintare de plata de la ANAF pana in acest moment.
In conditiile date si avand in vedere ca nu mi-a fost comunicata nicio instiintare oficiala din partea ANAF cum pot fi executata si de cine ( oare nu exista riscul sa fiu executata pentru o suma de cca 450 lei de fiecare banca la care am conturi dar si la locul de munca prin poprire pe salariu). Mai mult in conditiile in care nu exista niciun document oficial transmis de ANAF este posibil oare sa solicite chiar si penalitati sau majorari? Poate peste 2, 3 ,10 ani? Ce demersuri credeti ca pot fi intreprinse. Ma intreb oare, suma precizata pentru anul 2009 nu este prescrisa, chiar?Ce ma sfatuiti.

Cu multumiri
Ultima modificare: Miercuri, 17 Aprilie 2019
Milit, utilizator

Alte discuții în legătură

Poprire cont bancar ady09 ady09 Am primit în data de 05.11.2019, mesaj de la bancă cum că mi-a fost poprit contul de cat ANAF pentru o sumă de 91 de lei In urma verificarilor am ... (vezi toată discuția)
Poprire cont impusa de directia taxe si impozite nbrailescu nbrailescu Buna seara. Am primit de curand mesaje pe telefon ca am o poprire pe mai multe conturi deschise la diverse banci, pentru suma de 271 ron, impuse de Dir. Taxe ... (vezi toată discuția)
Poprire cont AdrianMin AdrianMin Salut, Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o problema, neavand prea multa experienta in domeniu. In luna aprilie 2009, am primit acasa o amenda rutiera. Nu ... (vezi toată discuția)