avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire S.C.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire S.C.

Buna seara! Am si eu cateva nelamuriri:
1: Tatal meu era unicul actionar la o firma S.C. . A decedat si doresc sa stiu cui ii va reveni firma(eu mai am o sora care locuieste in alta tara si mama care este in viata), sau cum se va imparti .
Multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 09:02, 18 Aprilie 2019
Mama 5/8, iar dvs si sora 3/8, adică 3/16 fiecare.
Trebuie citit actul constitutiv, daca prevede ca societatea poate continua cu moștenitorii asociatului unic.
Daca eu nu vreau sa colaborez cu sora(ea nu locuieste in Romania si eu nu vreau sa muncesc numai eu , dar profitul sa se imparta in mod egal) ce as putea sa fac? Pot rascumpara partea sa din firma?
Doar daca vrea sa v-o vanda. Altfel, nu o puteti obliga.
In caz ca nu puteti dezbate succesiunea amiabil la notar, va trebui sa va adresati instantei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme succesiune. madmax80 madmax80 Buna ziua, Am urmatoarea situatie. Este vorba de o casa construita de aprox 45 de ani unde locuieste mama mea si unchiul meu. Tatal meu a murit cand aveam 6 ... (vezi toată discuția)
Vreau sa aman succesiunea bijoubijou1964 bijoubijou1964 Buna seara . Nu credeam c-o sa ajung aici, dar iata ca s-a intamplat. Suntem 2 surori si mama . Tatal a decedat acum aproape 2 ani, succesiunea nefiind ... (vezi toată discuția)
Donatie sau act de vanzare cumparare Mihaela.31 Mihaela.31 Unchiul meu a decedat.ei neavand copii, matusa doreste sa mi faca act pe garsoniera in care locuieste, ei avand si o casa la tara+pamant. Decedatul are nepoti. ... (vezi toată discuția)