avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ca să nu îi plătească pensie de întreținere ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ca să nu îi plătească pensie de întreținere mărită fetiței noastre, tatăl ei a recunoscut cei doi copii ai concubinei (nerecunoscuți de tatăl natural). Cum pot dovedit că a mințit că sunt copiii lui?

Buna ziua!
Am fost casatorita din 2004 si pana in 2013, timp in care am facut si un copil. Fostul sot a avut mereu un comportament egoist si violent, facandu-mi mereu probleme. Dupa divort platea pensia fetitei cand isi aducea aminte si de aceea a trebuit sa deschid proces, Nici asa nu a platit 7 luni pensia si a trebuit sa merg la executor. Nu am vrut sa ii fac probleme cu plangere pentru abandon deoarece lucreaza in armata. Dar acum a facut o nefacuta. I-a marit salariul si ca sa ii plateasca fetitei lui pensie mai mica, a recunoscut 2 copii ca fiind ai lui. Concubina cu care traieste de cateva luni are 2 copii nerecunoscuti de tata, pentru ca nici ea nu stie exact ai cui sunt, copii care sunt crescuti de bunica materna la tara, iar fetele nici macar nu ii spun mama, pentru ca ea nu a stat cu ele. Dar, ca sa aiba si fetele ei tata in certificat, l-a prostit pe fostul sot sa le recunoasca el, profitand de disperarea lui dupa bani si de egoismul lui impotriva propriului copil. Acum a deschis proces pentru micsorarea pensiei fetitei noastre.
Cum pot dovedi ca a mintit ca sunt copiii lui?
Ultima modificare: Vineri, 19 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
1Contestati in instanta recunoasterea copiiilor pt ca nu corespunde realitatii.
2Depuneti intampinare si cereti respingerea actiunii pt ca nu sunt copiii lui, cereti suspendarea acestul dosar pana aveti un rezultat de la contestatie.
3 depuneti si la politie plangere pt fals in declaratii.
ca sa evitati toate astea si sa ajungeti la un rezultat dorit fara bataiu de cap, invitati-l la mediere si expuneti-i variantele. Poate astfel, va fi convins sa isi retraga actiune asi sa plateasca corect pensia.
Actiunea dvs are un risc.. sa reusiti cu contestatia si apoi el sa recunoasca acei copii.
Prin mediere sigur nu pot face nimic, deoarece nu pot comunica deloc cu el. Am citit pe internet si despre plangerea la politie pentru fals in declaratii, i-am spus ca nu vreau sa ajung pana acolo, dar el a zis sa fac ce vreau, pentru ca nu il intereseaza. I-am spus ca voi cere test ADN si a zis ca mama copiilor nu va fi de acord cu testul si il voi cere degeaba. De aceea am intrebat aici care este modalitatea cea mai sigura de a demonstra ca minte.
Ultima modificare: Joi, 18 Aprilie 2019
Ema29, utilizator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu trebuie sa fie mama de acord..
iar asta e temeiul de drept pt actiunea dvs
art 420 ncc
(1) Recunoaşterea care nu corespunde adevărului poate fi contestată oricând şi de orice persoană interesată.
Interesul vi-l dovediti cu cererea lui atasata actiunii de reducerea pensiei.
Ultima modificare: Joi, 18 Aprilie 2019
gi-jane2, moderator
Am fost la un avocat si mi-a zis ca odata recuoscuti, nu mai pot face nimic in acel proces de diminuare a pensiei. De cateva zile citesc pe internet tot ce poate fi legat de recuoastere a paternitatii. Stiti cumva daca pot face o cerere reconventionala, bazata pe articolul 420 ncc, in procesul deschis de el pentru diminuarea pensiei?
In cererea lui sustine ca a recunoscut paternitatea minorilor rezultati din alta relatie (ambii sunt nascuti in timp ce noi eram casatoriti, unul in 2007 si celalat in 2012, nascut in Grecia) si ca temei legal a folosit art. 499 ncc si 529 ncc.
Trebuie deschis alt proces sau pot face cerere reconventionala?

Va multumesc mult pentru rabdare, intelegere si timpul acordat!
Nu stiu daca cererile se pot amesteca ( contestatia recunoasterii de paternitate cu cererea lui de micsorare a pensiei), nu ma pricep la procedura,
Totusi, ideea cu cererea reconventionala, nu e rea
Art. 209

Noţiune şi condiţii

(1) Dacă pârâtul are, în legătură cu cererea reclamantului, pretenţii derivând din acelaşi raport juridic sau strâns legate de aceasta, poate să formuleze cerere reconvenţională.

(2) În cazul în care pretenţiile formulate prin cerere reconvenţională privesc şi alte persoane decât reclamantul, acestea vor putea fi chemate în judecată ca pârâţi.


Pana la urma au legatura , daca nu ar avea copii recunoscuti, nu ar avea motiv de micsorarea a cuntumului pensiei.
Consultati un avocat, oricum, altul.

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara Standardblue Standardblue Buna ziua MA numesc Andrei. Lucrez de 2 ani in Anglia si am 2 copii din 2 relatii diferite amandoi locuind in Romania. Primul copil are 17 ani si nu am fost ... (vezi toată discuția)
Test de paternitate / pensie alimentara MGeorgescu34 MGeorgescu34 Buna ziua, Am urmatoarea situatie: Am divortat de fosta mea sotie in 2009. Avem impreuna un baiat de 5 ani si jumatate. Baietelul nostru a ramas in ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere minor eduard21 eduard21 Buna ziua.In urma unei relatii a rezultat un copil (o fata).L-am recunoscut.Insa nu l-am trecut pe numele meu deoarece fosta nu a dorit acest lucru,iar eu ... (vezi toată discuția)