avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 357 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzucapiune

Parintii mei au decedat tatal in urma cu 5 ani, mama in urma cu 3 ani ( 2016 ).
Dupa doi ani de la moartea mamei, succesiunea fiind facuta la cateva luni de la deces, am fost data in judecata de Asociatia de proprietari care isi doreste bucataria apartamentului ( asa figureaza in acte de peste 25 ani ) si asa a fost folosita de cand ma stiu, motivand ca este uscatoria blocului.
Suprafata aceasta de 12 mp aflata in posesia parintilor mei din anul 1992 ( de cand au cumparat apartamentul ), este intabulata in cartea funciara din 2012, dar nu exista nici un act de vanzare cumparare si nici in casa nu am gasit!

Actele pe care le am din anul 1994:
-Hotarare a Asociatiei de locatari semnata si stampilata in original, cu acceptul de vanzare al uscatoriei si despagubirile pe locatar;
- Tabel cu toti locatarii ( care nu erau proprietari ) la acea vreme privind vanzarea uscatoriei- in original;
- Adeverinta cu semnatura si stampila trustului de stat care detinea blocul privind efectuarea formelor legale, semnat si stampilat ca sunt de acord cu hotararea locatarilor- in original.
- Proces verbal de predare-primire a dependintei ( uscatoriei ) in copie;

Am trimis notificare prin executor referitor la eliberarea contractului de vanzare-cumparare conf. cu originalul trustului respectiv, dar nu am primit nici un raspuns de peste 2 luni ( respectiva societate este in insolventa si nu mai are arhiva- nu recunosc , dar din discutiile purtate am dedus clar acest aspect ).

Ce pot face pt. a rezolva legal aceasta situatie? Multumesc

Ultima modificare: Joi, 18 Aprilie 2019
cati2018, utilizator
Cel mai recent răspuns: Corina89 , utilizator 13:56, 18 Aprilie 2019
Buna ziua. Scoate-ti intai act de carte funciara. Se elibereaza gratuit sau era anul trecut :), si dureaza maxim 30 zile pana primiti raspunsul prin posta sau conta cost mai rapede. Verdeti acolo ce figureaza. Daca in actele cadastrale si intabulare figureaza si aceea suprafata...mai greu cu Asociatia. Dar procedura este simpla si complicata in acelasi timp.
Ultima modificare: Joi, 18 Aprilie 2019
Corina89, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, cum pot nota in cartea funciara sau ce alta forma ... anadeleanu anadeleanu Buna ziua, Cum pot nota in Cartea Funciara sau ce alta forma de publicitate pot folosi pentru a face ca un contract de cumparare a unei uscatorii cu un trust ... (vezi toată discuția)
Vanzare uscatorie mariamarin mariamarin Buna ziua, De curand am preluat o asociatie la un bloc cu 3 scari si la una din scari s-a vandut uscatorul cu acordul locatarilor din scara respectiva ... (vezi toată discuția)
Intabulare spatiu uscatorie myhayapr myhayapr buna ziua, o sa incerc sa fiu cat de scurt posibil. locuiesc la parter si parintii mei au cumparat uscatoria de la firma care a construit blocul ... (vezi toată discuția)