In urma cu un an am luat un imprumut de 40 de mii de euro folosindu-ma de niste informatii false(o adeverinta de la o firma unde eu nu am lucrat vreodata).Persoana care mi-a facut dosarul a uitat sa specifice si de contractul acesta de garantie real mobiliara(l-a semnat ea si a pus langa semnatura verificat conform cu originalul).Acum unde lucrez si datorita situatie care se intampla in economia romaneasca nu imi mai permit sa platesc rata care ii.Am facut cerere catre banca ,am depus adeverinta de salar de la noul loc de munca,m-au sunat si au zis ca pot face o reesalonare dar numai pe o perioada de 12 luni cu conditia sa fiu cu ratele la zi.Mi-au zis ca nu pot sa coboare sun 340 Euro(desi bani acestia reprezinta mai mult decat salarul meu.Inca nu am primit raspunsul ca am fost sau nu acceptata ptr aceasta reesalonare desi am depus cererea in 16 oct.Am sunat la banca si au zis ca poate dura si doua luni (dar eu pana cand am raspuns trebuie sa fiu cu ratele la zi).Sa mai platesc rata initiala care ii de 600 nu mai am de unde.Va rog sfatuiti-ma ce pot sa fac ,mie teama si de faptul ca am luat banii cu adeverinta falsa.am platit un an de zile si nu am intarziat,acum i-am anuntat inainte sa raman in urma cu ratele,dar imi este frica sa nu "dezgroape mortul" si sa dau de belele.
din pacate pt . dvs., intr-adevar, daca banca creditoare va descoperi la un moment dat , ca v-ati folosit de inscrisuri false, va putea face plangere penala impotriva dvs . #-o
in ceea ce priveste creditul contractat, este in avantajul dvs . ca ati obtinut/veti obtine aceasta reesalonare.
incercati totusi sa platiti ratele , pt. ca , in caz contrar, se va dispune efectuarea executarii silite .
si chiar daca sa presupunem, momentan nu detineti in proprietate bunuri mobile/imobile, executarea silita produce efecte si pe viitor .
ca atare, va putea fi executat silit orice bun imobil/mobil pe catre l-ati dobandi in viitor. ( inclusiv bunurile dobandite prin mostenire ) .
Ce valoare are acel contract de garantie real mobiliara daca eu nu l-am semn ,fapt ce poate fi dovedit .Semnatura de pe el nu imi apartine,apartine functionarului bancar care a intocmit dosarul.