Buna ziua, tatăl meu a decedat acum un an si 6 luni, vreau sa fac succesiunea, el a fost divorțat in ultimii ani a stat in concubinaj, eu mai am o sora buna, vrem sa deschidem succesiunea dupa tatăl nostru,este vorba de doua parcele de teren extravilan, eu cu sora mea nu avem nici un act, stiu ca tatal nostru avea titluri de proprietate eu aveam o relație f buna cu tata, toate actele sunt la concubina lui tata cu care nu suntem intr/o relatie buna, nu o sa ni le dea,am inteles ca daca a trecut mai mult de un an de zile si nu am acceptat mostenirea e posibil sa pierdem se considera ca am renuntat la mostenire, in nici un caz nu vreau sa renunt noi le avem la asociatie, in oamna am luat bucate, vrem sa facem succesiunea oare cum putem daca nu avem acte,?? am un singur act este o copie dupa titlude proprietate, cel mai mult ma frământă treaba asta ca daca a trecut mai mult de un an si nu am acceptat mostenirea e posibil sa pierdem .
Concubina nu are drept de mostenire si nu poate solicita dezbaterea succesiunii. Mergeti cu sora la notariat fara probleme. Daca ati arendat terenul si ati luat produse, pastrati actele , se cheama ca ati acceptat in mod tacit succesiunea. In ce priveste actele cereti acesteia actele originale iar daca nu vi le da, apelati la politie. Duplicate de pe acte se scot de la organul care le-a emis.