avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 817 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Carti de identitate, acte de stare ... Pașaport sau carte identitate pentru un minor italian ...
Discuție deschisă în Carti de identitate, acte de stare civila, pasapoarte, vize

Pașaport sau carte identitate pentru un minor italian ca să intre în România

Bună seara! Mă numesc Florin și aș dori o lămurire: specific faptul că soția mea este cetățean italian iar fiul nostru s-a născut în iulie 2008. În luna decembrie am plecat în concediu în România și am fost nevoiți să facem la "urgență" pașaport italian, România fiind printre cele câteva țări din Europa care nu accepta cartea de identitate pentru minori. Întrebarea mea pentru d-voastră este : pentru a putea merge în România, acum, trebuie să îi fac un alt pașaport sau doar o carte de identitate italiană (copilul având 11 ani)? Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:53, 18 Aprilie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Copilul va calatori cu pasaportul.
Pt viitor, copilul fiind si cetatean roman, poate ii scoateti acte romanesti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare obligatorie in românia a copilului de cetatenie italiana 1katerine 1katerine Am o fetița de 5 luni născută in Italia si care are cetatenie italiana (tatăl italian). As dori sa merg cu fetița in România, are carte de ... (vezi toată discuția)
Lnregistrarea casatoriei cu un cetatean italian si inregistrarea nasterii unui copil cetatean italian giulia27 giulia27 Buna ziua, Ma numesc Oana D. si locuiesc in Italia de 10 ani. M-am castorit in 2006 in Italia cu un cetatean italian si nu am inregistrat inca nasterea in ... (vezi toată discuția)
Reinnoire carte de identitate SebastianMich SebastianMich Am o întrebare :) Sunt in Italia de 10 anni si mia scăzut cartea de identitate de 1 an dar pașaportul este valabil. Daca vreau sa merg in Romania îmi ... (vezi toată discuția)