Buna ziua!
Sunt insarcinata in luna a doua, iar tipul de contract de munca este Contract de Cesiune a Drepturilor de Autor. Firma angajatoare plateste lunar 10% impozit pe venit si atat. Ceea ce m-ar interesa este daca pot beneficia de concediu prenatal si postnatal (avand eu asigurare de sanatate), in conditiile in care nu am lucrat 12 luni consecutiv (in iulie au trimis tot personalul acasa, rechemandu-ne pe 13 august).
As vrea sa stiu acest lucru pentru a nu avea surpriza de a afla ca nu voi platita deloc in perioada premergatoare nasterii si dupa nastere. Oricum nu intentionez sa stau 2 ani acasa...Dar nici fara salariu nu e o idee buna...
Va multumesc frumos!
1. Contractul de cesiune de drepturi de autor nu este contract de munca.
2. Pentru a beneficia de concediu si indemnizatie de maternitate, trebuie sa aveti un stagiu de cotizare de minim 1 luna realizat in ultimele 12 luni anterior primei zile de concediu medical inscrise in certificatul medical.
Cuantumul lunar al indemnizatiei de maternitate este de 85% din media veniturilor lunare din ultimele 6 luni anterioare primei zile de concediu medical inscrise in certificatul de concediu medical.
Buna ziua! Cu ceva vreme in urma v-am cerut ajutorul pentru situatia in care ma aflu (insarcinata si lucrand cu contract de drepturi de autor). Imi puteti spune mai clar pasii pe care ii am de facut? Unde trebuie sa ma adresesz pentru a primi cei 85% din media veniturilor cumulate din ultimile 6 luni? De cand si pana cand mi se acorda dreptul la acesti bani? Care sunt conditiile necesare pentru a beneficia de banii acestia?
Multumesc mult!