avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Reducere vârstă pensionare
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Reducere vârstă pensionare

Cum as putea sa fac și eu pentru tatăl meu care a avut un accident de muncă în anul 1988 la o societate din Buzău și unde și a pierdut mana dreaptă sa ii fac rost de un act doveditor de la accident ,act care îi este necesar la comisia de pensionare menționez că am fost peste tot că sa aflu daca mai găsesc ceva prin arhive , am fost atât la firma unde a avut loc ,la spitalul unde a fost internat cât și la ITM dar nu am găsit nimic și domnul doctor din comisie a zis că fără acel act nu pot face nimic
Cel mai recent răspuns: Caloian Marian , utilizator 23:53, 19 Aprilie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti formula cereri scrise cu nr. de inregistrare/ data la ITM, Inspectia muncii si la firma din Buzau. In mod normal, trebuie sa existe un termen de pastrare a arhivelor pentru fiecare din cele 2 firme mentionate.
Trimiterea actelor la arhiva dar si distrugerea documentelor se face in baza unui PV in care se nominalizeaza documentele predate/ distruse. Pot exista situatii statistice de raportare accidente de munca produse la forul superior de catre firma (la ITM), respectiv de catre ITM la Inspectia muncii in care se regaseste nominalizat AM produs in anul 1988 la firma ..., victima fiind ...
In acea perioada respectiva fiecare firma raporta trimestrial la statistica situatia AM si a accidentatilor. Puteti cauta si la statistica judeteana.
Ok mulțumesc foarte mult o să incerc sa fac ce ați spus dumneavoastră ...la ITM și la firma unde a avut loc accidentul cât și la spital am fost nu mai exista nici un document de atunci

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident de traseu anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti care sunt pasii care trebuie respectati in cazul unui accident de traseu : un angajat se afla in drum spre serviciu, iar ... (vezi toată discuția)
Buna ziua!daca am lucrat 11ani,ca, rectificator metale,pot beneficia ... Ghebos Ghebos Buna ziua!Daca am lucrat 11ani,ca, rectificator metale,pot beneficia de gr2,la pensie?Multumesc! (vezi toată discuția)
Adeverinta grupa a 2 a de munca Martin Ioan Martin Ioan Buna ziua!Am o foarte mare problema si nu stiu ce sa fac:Firma de arhiva mi-a trimis o adeverinta cu perioadele in care am lucrat in grupa a 2 a de munca in ... (vezi toată discuția)