avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Spargere magazin
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Spargere magazin

Buna ziuă, am nevoie de un raspuns la urmatoarea problemă. Eu am un prieten care în urmă cu 6 ani, a furat ceva, dar l-a dat înapoi proprietarilor, totuși ei l-au dat in judecată, iar dupa 5 ani de proces a primit o pedeapsă de 8 luni cu executare. El a ieșit de aproape un an, problema este ca in luna martie 2019 a avut loc un jaf (unde el nu a participat), însă dupa o luna de cercetări poliția nu a gasit vinovatul si l-a "băgat" pe el la înaintare, o sa faca un test poligraf si se va vedea ca este nevinovat. Dupa ce se întâmplă asta, poate sa de-a politia in judecată? Si care sunt procedurile??
Cel mai recent răspuns: Alexandru Matache , Avocat 21:21, 23 Aprilie 2019
Nu trebuie el sa demonstreze ca este nevinovat si nu este obligat sa faca testul poligraf.
Dacă dovedește faptul ca polițiștii erau conștienți ca nu el este vinovatul, atunci se poate formula plângere penală împotriva polițiștilor respectivi sub aspectul comiterii unor infracțiuni contra înfăptuirii justiției de către polițiști.

Avocat Alexandru Matache,
Baroul Cluj

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt telefon mariusbt1 mariusbt1 o persoana are un telefon la vanzare si vrea 500 lei pe el ,are cutie,garantie. il sun si ai spun ca vreau sa cumpar telefonu si unde ne pute intalni sa il ... (vezi toată discuția)
Amenintare Roxanado Roxanado Buna seara,suntem amenintati ca ni se da foc de unchiul sotului meu,cu care locuim in curte.Martori la aceste amenintari au fost 2 echipaje de la Politia ... (vezi toată discuția)
Furt alex10 alex10 Salut! Am o problema. In urma cu 10 luni,impreuna cu un prieten am furat o geanta de la o femeie,iar acum mi s-a dat citatie sa merg la politie,am mers si mi ... (vezi toată discuția)