avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Se poate dizolva o Asociație de Proprietari care nu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Se poate dizolva o Asociație de Proprietari care nu mai are organe de conducere de aproape 2 ani ?

Să zicem că avem cazul în care, datorită amenzilor din Legea 196/2018, art. 102, nu mai dorește nimeni să conducă Asociația de Proprietari, toți fiind speriați că vor plăti amenzi uriașe.
Să zicem că această situație dăinuie de minim 2 ani.
Nu ar fi bine să fie dizolvată de drept sau chiar desființată această așa-zisă Asociație ... fără organe de conducere ?
Cel mai recent răspuns: flory_mr , utilizator 20:38, 21 Aprilie 2019
Faptul ca asociatia de proprietari nu are echipa manageriala nu este de natura sa atraga desfiintarea acesteia
In adunarea generala se pot discuta motivele care determina retcenta in preluarea responsabilitatii,solutionarea acestora si continuarea activitatii de administrare a condominiului
Ultima modificare: Vineri, 19 Aprilie 2019
ynocentta, utilizator


flory_mr a scris:

Se poate dizolva o Asociație de Proprietari care nu mai are organe de conducere de aproape 2 ani ?

Desigur. Se poate dizolva cu HCL 38 -> [ link extern ]
ynocentta a scris:

Faptul ca asociația de proprietari nu are echipa manageriala nu este de natura sa atragă desființarea acesteia
In adunarea generala se pot discuta motivele care determina reticenta în preluarea responsabilității, soluționarea acestora și continuarea activității de administrare a condominiului

Dvs. nu ați citit chiar deloc Legea nr. 196/2018, care spune clar că o Asociație de Proprietari este obligată să aibă organe de conducere, pentru că altfel nici Adunările Generale nu mai pot fi legale dacă nu sunt convocate de președinte și de membrii Comitetului Executiv ?
Ce aberație ați spus, că se poate conduce o Asociație de către ... nimeni !
Nu știați că se încalcă mai ales Art. 47. - (1) După constituirea Asociației de Proprietari va avea loc cel puțin o dată pe an, în primul trimestru, o întrunire a Adunării Generale a Asociației de Proprietari. Responsabilitatea cu privire la convocarea anuală a cel puțin unei Adunări Generale a Asociației de Proprietari aparţine preşedintelui Asociaţiei şi membrilor Comitetului Executiv.
(2) Adunarea Generală este alcătuită din TOȚI PROPRIETARII MEMBRI ai Asociaţiei de Proprietari.
(4) Proprietarii sunt anunţaţi prin afişare la Avizier şi pe bază de Tabel Nominal Convocator sau, în cazul proprietarilor care nu au fost anunţaţi, pe baza Tabelului Nominal Convocator, prin Poştă cu Scrisoare Recomandată, cu conţinut declarat şi Confirmare de Primire, asupra oricărei Adunări Generale a Asociaţiei de Proprietari, cu cel puţin 10 zile înainte de data stabilită, inclusiv cu privire la ordinea de zi a Adunării Generale (...).
(5) Propunerea de ordine de zi a Adunării Generale, semnată de preşedinte, membrii Comitetului Executiv şi de cenzor, se aprobă şi se completează prin hotărâre a Adunării Generale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatia de proprietari a blocului nu are presedinte de ceva ... Theoleo2009 Theoleo2009 Asociatia de proprietari a blocului nu are presedinte de ceva vreme. Contul a fost inchis si nu se poate deschide altul decât daca administratorul este ... (vezi toată discuția)
Revocare presedinte de asociatie inca din luna aprilie 2024 am ... Mihai8 Mihai8 revocare presedinte de asociatie Inca din luna aprilie 2024 am demarat procesul de revocare al presedintelui asociatiei de proprietari. am mers din usa in ... (vezi toată discuția)
Adunare generala Giugiuk18 Giugiuk18 Buna ziua. Din noua lege 196/2018, nu reusesc sa imi dau seama daca se vorbeste de 2 tipuri de adunari generale. Una a proprietarilor, unde s-ar alege ... (vezi toată discuția)