avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1876 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general ce se intampla cu autoturismul in cazul unei societati ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

ce se intampla cu autoturismul in cazul unei societati suspendate?

Am o societate comerciala care nu va mai avea incasari si doresc sa-i suspend activitatea cat mai repede, pentru a nu mai plati impozitul forfetar. Societatea detine un autoturism . Voi putea in continuare sa efectuez cheltuielile necesare pentru autoturism ( prime de asigurare, etc). In caz de dauna societatea va putea sa incaseze despagubirea? Mai mult - ulterior voi putea vinde autoturismul daca voi dori? Multumesc
Ultima modificare: Luni, 23 Noiembrie 2009
violeta g, utilizator
Cel mai recent răspuns: LUST EXPERT , Consultant fiscal 09:58, 24 Noiembrie 2009
puteti sa efectuati cheltuieli , insa nu le puteti inregistra in contabilitate decat in momentul in care firma isi reia activitatea.
se presupune ca atunci cand firma nu functioneaza , atunci nici masina nu o puteti utiliza , in consecinta aveti grija cu incasarea despagubirilor.
Nu veti putea vinde masina daca aveti activitatea suspendata.
Mult succes ,
Nu puteti efectua cheltuieli (cu documente emise pe numele firmei) in perioada cit aveti activitatea suspendata.Autoturismul se poate instraina inainte de suspendare.Sau cheltuielile vor fi pe persoana fizica...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare activitate srl cu leasing extern activ Ice68 Ice68 Buna ziua, Din cauza forfetarului sunt fortata sa suspend temporar (adica anul acesta) activitatea SRL- ului meu. Problema este ca am 2 masini pe leasing ... (vezi toată discuția)
Active si pasive societate suspendata calusor calusor Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: intentionez sa suspend firma la care sunt asociat unic. Dar nu stiu ce se intimpla cu activele ... (vezi toată discuția)
Suspendare activitate srl nicu 2009 nicu 2009 Am o firma de termopane care cu 01.01.2010 a trimis in somaj 15 salariati.Au ramas cu carte de munca un contabil si 2 directori.Firma are mijloace fixe ... (vezi toată discuția)