avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1071 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestație PV auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestație PV auto

Buna ziua , exista vreo posibilitate sa contest sancțiune aplicată nonconformista cu situația in care a-și fi fost suprins / depistat in trafic ! Am parcat mașina fix in stație de autobuz imediat cu începe cea ce înseamnă ca intrau încă 2 autobuze și după mine sau parcat încă 4 mașini . Dupa ceva timp am coborat sa iau un încărcător de la mașina , o agenta cu ton irascibil îmi cere sa ma legitimez sa prezint actele mașini talon RCA permis având in vedere ca nu eram in staționare sau in mers . Puteam sa nu am și unde ajungeam sa îmi facă dosar penal dupaia . Am întrebat-o ce sa întâmplat mi-a spus ca îmi da amenda pt parcare neregulamentara și pentru folii auto ! Suprins i-am explicat ca nu-s posesorul mașini dar ca merg cu ea ocazional și ca o parcasem mai devreme , mașina fiind a mătușei mele .Sa lase amenda in parbriz cum procedau cu ceilalți la care a coborât alt coleg și mi-au cerut buletinul sa confirm ca nu-s titularul mașini eu , după 20 min a venit cu un pv precum scria amenda pt parcare neregulamentara , folie auto , itp expirat de 2 luni deși in ziua expirari Mătușa posesoarea de mașina a făcut RCA 500 lei și nu vad morala dc nu ar fi făcut itp cu 100/150 lei când in Ianuarie la sf i-am făcut revizie toatala alt cost de 1300 , Dansa știa de 2 ani nicidecum un an călătorește mereu in Europa , și o m-ai foloseam eu . Am luat numar de telefon de la un martor care a văzut scena când am venit la mașina și au tăbărât pe mine cand am luat un încărcător de telefon și am închiso la loc și ei mi-au dat nr jos . Pe pv la mențiuni am lăsat “ nu am condus acest autovehicul sau oprit de organe in trafic ,mașina era parcata , nu eu sunt propietarul ! Îmi asumam toată răspundere dacă eram la volan sau in trafic depistat . Dat fiind parcata putea sa coboare oricine sa ia încărcătorul sau alceva , și ce faci amendezi pe oricine ? Am intales ca a scăzut de ceva timp dar mai sunt mașini parcate fără itp sau RCA si nu văd o inițiativa sa ia numerele la toții permis și amenda etcc . Cred ca sa exagerat neparticipând in trafic și nefiind prins la volan eu . Consider ca trebuia menținută sancționarea cu parcarea ca ceilalți participanți Fotografiați care nu cred ca le-au verificat itp/RCA permis etcc .
2. Și sa presupunem ca eram vinovat in trafic sau in mașina , cum pot face eu înapoi itp la centru rar când mașina nu este a mea și dovada e pe numele meu , punând in balanța ca sun
Mătușa Vino 2 zile sa mergem la rar dar dovada atesta ca mie mi-a reținut nu ei ! Pot ataca aceasta decizie ? 2 polițiști miai zis ca au făcut abuz probabil deranjat de metoda mea de-a nu da actele mașini și sa contest ca normal ar fi sancționarea pe parcare neregulamentara , dar repet nu este scris in lege dacă cobor eu tata mama la mașina sa arătam permis talon RCA nefiind in mișcare sau staționare macar . Am cerut camera de la un magazin , au refuzat pe motive personale , căci se vedea toată scena ca am venit la mașina parcata nu am fost oprit de ei ! Și mi-a rămas acel martor care era in stație și le reclamat ca este inadmisibil ce fac cu hainele de stat ! Aștept un sfat va rog frumos , apreciez și toată stima pentru profesia și experiența Dvs ,
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 20:13, 22 Aprilie 2019
Orice persoana are dreptul de a face contestație la procesul verbal de contravenție prin care a fost sancționată.Nu prea vad motive de anulare a procesului verbal conform situației descrise de dvs dar puteti incerca macar pt a trage de timp.Sfatul meu este sa platiti jumătate din minim pt a beneficia de această facilitate apoi vedeti ca se merita sau nu sa faceti alte demersuri.
Ultima modificare: Duminică, 21 Aprilie 2019
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Buna ziua , adică pentru Dvs nu este un abuz sa sancționeze anumite articole care nu fac parte din categoria cu parcare neregulamentara ! O mașina parcata nu poate fi sancționată cu alte articole care s-ar aplica in trafic și suprins la volan . Sau sunteți de acord dacă coborâți sau va trimiteam eu la mașina sa luati țigările sau încărcător etcc și vi se aplica amenda pt folie neprezentare documente RCA permis etc , și itp sau altele .. cred cu tărie ca ceva nu este in regula la sancțiunile aplicate împotriva unui cetățean care nu era la volan sau in trafic !!

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Orice persoana are dreptul de a face contestație la procesul verbal de contravenție prin care a fost sancționată.Nu prea vad motive de anulare a procesului verbal conform situației descrise de dvs dar puteti incerca macar pt a trage de timp.Sfatul meu este sa platiti jumătate din minim pt a beneficia de această facilitate apoi vedeti ca se merita sau nu sa faceti alte demersuri.

Domnul avocat v-a dat o sugestie. Dvs., fiind major, judecați și decideți.
Sugestile de genu Nu mă ajuta deloc pe mine și cred ca și dânsu își face o carte de vizita greșita ! Trecând in birou pe la 5 avocații cu pv au decis ca este jn abuz din partea organelor . Dacă imi confirma primi 2/3 ca nu , probabil stăteam in băncuța mea cuminte . Aduc și un Argument important “ puteam sa cobor băut “ ce se întâmpla eram dus la IML pt recoltare probe și dosar penal nefiind la volan sau conducând ! Dvs ce părere aveți acum ?

Ioan Ciobanu a scris:

Domnul avocat v-a dat o sugestie. Dvs., fiind major, judecați și decideți.

Ultima modificare: Luni, 22 Aprilie 2019
rabinu85@yahoo.com, utilizator
Diferenta intre mine si cei 5 avocati este urmatoarea,eu nu astept nimic de la dvs,v- am dat un sfat,,moka" pe un forum,colegii poate au crezut ca va prind ca și client.Oricum nu inteleg de ce mai aveti nevoie de ajutorul nostru daca 5 avocati va garantează succesul. Bine ca nu ma si urechiati pt faptul ca nu v -am spus ce doriti sa auziti dvs.Nu consider necesar sa imi răspundeți va doresc succes in demersul dvs.
Ultima modificare: Luni, 22 Aprilie 2019
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Participant la trafic, obligatii assportiva assportiva Buna ziua! Daca stau la volanul autoturismului, stationat in parcare, si vine politia si-mi cere documentele masinii, eu sunt obligat prin lege sa arat ... (vezi toată discuția)
Amenda neprezentare ci alina-maz alina-maz Buna ziua, In cursul zilei de astazi, am fost la un targ in Calarasi, unde am parcat laolalta cu muuulte alte masini, pe partea dreapta a drumului, la vre-o ... (vezi toată discuția)
Amenda parcare politia locala marc13 marc13 Buna ziua, Desi inteleg ca prin decizia nr. 11/2017, ÎCCJ a stabilit ca doar Politia Rutiera are dreptul sa solicite comunicarea identitatii persoanei care ... (vezi toată discuția)