avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Revin pt info suplimentare pt minor incredintat mamei, ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Revin pt info suplimentare pt minor incredintat mamei, aflata in alta tara, nerespectare drept de a/l vedea

In primul rand imi cer scuze ca tot insist pe subiectul acesta, dar chiar am nevoie de informatii. As mai avea insa cateva nelamuriri.
Prin sentinta imi este reglementat programul de vizitare, precum urmeaza, bilunar de vineri pana duminica, o luna vacanta de vara , o saptaman celelate sarbatori - vacante, la domiciliul meu, adica al tatalui. am inteles de buna voie ca nu pot sa imi vad copilul de doua ori pe luna, nu este timp si nici bani asa ca am zis ca este foarte bine daca vine vara o luna (oricum vacanta lor de vara este de o luina in germania, acolo unde se afla) si sa vina de Craciun doua saptamani (si nu una, asa ca o compensare pentru restul zilelor de care nu beneficiez) si o saptamana de Paste. de doi ani de cand e acolo, de paste nu l-am vazut, iar iarna trecuta nu l-a lasast sa vina. deci, l-am vzyut doar vara trecuta, mai precis o data pe an. acum, iar nu vrea sa il lase, spunand ca nu are timp sa faca procura necesar pentru ca copilul sa poata veni cu avionul, ca ea a decis, si ca asa va fi cum vrea ea. ce e de facut, fiindca ea se simte protejata prin distanta. mentionez faptul ca lunar imi platesc pensia de intretinere si ca , in plus, cand vine, i cumpar haine, etc, tot ce are nevoie, ca doar e copilul meu.
Va rog sa imi spuneti ce este de facut.
Multumesc mult.

Cel mai recent răspuns: Saromandus , utilizator 07:33, 24 Noiembrie 2009
In primul rand imi cer scuze ca tot insist pe subiectul acesta, dar chiar am nevoie de informatii. As mai avea insa cateva nelamuriri.
Prin sentinta imi este reglementat programul de vizitare, precum urmeaza, bilunar de vineri pana duminica, o luna vacanta de vara , o saptaman celelate sarbatori - vacante, la domiciliul meu, adica al tatalui. am inteles de buna voie ca nu pot sa imi vad copilul de doua ori pe luna, nu este timp si nici bani asa ca am zis ca este foarte bine daca vine vara o luna (oricum vacanta lor de vara este de o luina in germania, acolo unde se afla) si sa vina de Craciun doua saptamani (si nu una, asa ca o compensare pentru restul zilelor de care nu beneficiez) si o saptamana de Paste

Cata vreme e specificat , in concret , un program de vizita in acord cu interesul superior al minorului, acesta trebuia respectat , altminteri , e savarsita infractiunea de nerespectare a hotararilor judecatoresti .
In acest mod e alimentata o suferinta pentru copil , care e , totusi , pe perioade de timp insemnate , privat de prezenta tatalui .
Asa incat , v-as recomanda ,inainte de a recurge la o metoda radicala ,mai precis aceea de a sesiza organele judiciare , sa incercati sa comunicati cu fosta sotia , puctand ca nu aduceti in discutie fosta relatie , consumata , ci relatiile dintre tata si copil , care sunt foarte importante , in dezvoltarea acestuia .

Modelul parental contribuie la o buna conturare a personalitatii copilului , si nu lasa loc unor carentelor afective sa apara.Si, odata ce dumneavoastra doriti sa manifestati interes , afectiune , si orice trairi ce decurg din relatia tata-fiu, exprimati-va vehement in fata sotiei .
Finalmente, daca va fi necesar , solicitati si un sprijin din exterior , cel al organelor judiciare.(daca resursele proprii sunt insuficiente)

Succes.
Ultima modificare: Luni, 23 Noiembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Multumesc mult de informatii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program vizita minori- calcul zile AniOevet AniOevet Buna ziua, vreau sa va intreb cum se procedeaza in situatia urmatoare: - taticul va lua fetita dupa Paste si in weekendul legal, problema este ca una din ... (vezi toată discuția)
Incredintat copilul mamei, ea poate iesi din tara cu el fara acordul lui? Saromandus Saromandus Buna seara, As dori sa stiu daca, in urma pronuntarii unei sentinte de divort, este incredintat copilul mamei, aceasta poate sa iasa cu copilul din tara, mai ... (vezi toată discuția)
Marire program "relatii personale cu minorul" stefan_73 stefan_73 Buna Ziua! Ma numesc Stefan,sunt divortat si am un baietel de 3 ani care sta cu mama lui. Momentan am dreptul sa-l iau la mine acasa numai sambata intre ... (vezi toată discuția)