In primul rand imi cer scuze ca tot insist pe subiectul acesta, dar chiar am nevoie de informatii. As mai avea insa cateva nelamuriri.
Prin sentinta imi este reglementat programul de vizitare, precum urmeaza, bilunar de vineri pana duminica, o luna vacanta de vara , o saptaman celelate sarbatori - vacante, la domiciliul meu, adica al tatalui. am inteles de buna voie ca nu pot sa imi vad copilul de doua ori pe luna, nu este timp si nici bani asa ca am zis ca este foarte bine daca vine vara o luna (oricum vacanta lor de vara este de o luina in germania, acolo unde se afla) si sa vina de Craciun doua saptamani (si nu una, asa ca o compensare pentru restul zilelor de care nu beneficiez) si o saptamana de Paste
Cata vreme e specificat , in concret , un program de vizita in acord cu interesul superior al minorului, acesta trebuia respectat , altminteri , e savarsita infractiunea de nerespectare a hotararilor judecatoresti .
In acest mod e alimentata o suferinta pentru copil , care e , totusi , pe perioade de timp insemnate , privat de prezenta tatalui .
Asa incat , v-as recomanda ,inainte de a recurge la o metoda radicala ,mai precis aceea de a sesiza organele judiciare , sa incercati sa comunicati cu fosta sotia , puctand ca nu aduceti in discutie fosta relatie , consumata , ci relatiile dintre tata si copil , care sunt foarte importante , in dezvoltarea acestuia .
Modelul parental contribuie la o buna conturare a personalitatii copilului , si nu lasa loc unor carentelor afective sa apara.Si, odata ce dumneavoastra doriti sa manifestati interes , afectiune , si orice trairi ce decurg din relatia tata-fiu, exprimati-va vehement in fata sotiei .
Finalmente, daca va fi necesar , solicitati si un sprijin din exterior , cel al organelor judiciare.(daca resursele proprii sunt insuficiente)
Succes.