avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Marire program \"relatii personale cu minorul\"
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Marire program "relatii personale cu minorul"

Buna Ziua!
Ma numesc Stefan,sunt divortat si am un baietel de 3 ani care sta cu mama lui.
Momentan am dreptul sa-l iau la mine acasa numai sambata intre orele 10 si 18.
As dori sa aflu daca este momentul sa pot intenta in instanta actiune prin care sa obtin dreptul de a pleca cu el in concediu (2 saptamani vara,2 saptamani iarna si eventual si primavara 1 saptamana)
Mentionez ca baietelul implineste 3 ani in luna Aprilie.
Deasemenea,am auzit pe la tv ca din toamna ar aparea imbunatatiri in legislatie(favorabile tatilor)vizavi de relatile personale ale tatilor cu copiii lor ba chiar se poate merge pana la custodie comuna.
Este adevarat?
M-ar interesa daca as putea obtine custodia comuna..
Multumesc anticipat pt eventualele raspunsuri .
Cel mai recent răspuns: stefan_73 , utilizator 06:47, 23 Martie 2011
nu poate fi vb cel putin deocamdata de custodie comuna.
puteti cere in instanta marirea acestui program dupa cum il doriti.(puteti mari un pic perioada dorita in vara, iar pe iarna e cam mult)
@gi_jane2: Doamna, ce inseamna "pe iarna e cam mult". Limiteaza legislatia sau practica judiciara perioada de vizita pe durata iernii?
vacanta de iarna e toata 2 saptamani, de aia e mult si n-o sa-i aprobe instanta un astfel de program. la fel si vacanta de Paste e scurta..
Dar de pe la ce varsta se poate solicita custodie comuna?
Mentionez ca ii ofer copilului dintre cele mai bune conditii la mine acasa si ,deasemenea ,exista o relatie sufleteasca deosebita intre noi doi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie comuna minor stefan_71 stefan_71 Buna ziua! Am un baietel de aproape 5 ani si ma lupt in instanta pt custodie comuna si dreptul de a fi prezent cat mai mult timp cu putinta in viata lui. Am ... (vezi toată discuția)
Program de vizita minor MaryMiha MaryMiha Locuiesc in strainatate si nu pot sa o btin custodia fetitei sa o pot aduce aici cu mine. As avea sanse macar la un program de vizita a minorei prin care ... (vezi toată discuția)
Program vizita minor AnaMaria1220 AnaMaria1220 Buna seara. Am sentinta cu custodie comuna si program de vizita : in fiecare marti, weekendul 1 si 3 de vineri pana duminica, 2 saptamani in vacanta de vara, 1 ... (vezi toată discuția)