Buna ziua!
Am un baietel de aproape 5 ani si ma lupt in instanta pt custodie comuna si dreptul de a fi prezent cat mai mult timp cu putinta in viata lui.
Am intentat proces in toamna anului trecut,proces in urma caruia am obtinut custodie comuna ,2 week end-uri pe luna,o luna vara,o saptamana iarna,una primavara si alternativ cateva zile libere prin lege(gen 1 Decembrie).
Mentionez ca s-au epuizat toate caile de atac.
Intrebarile mele sunt:
1. La cat timp pot intenta un alt proces pt a imbunatati drepturile mele in raport cu copilul meu?
2.In conditiile legislatiei romane,as putea obtine ca jumatate din timp copilul sa locuiasca la mine?(gen 1 luna la mine una la ea sau 2 saptamani la mine 2 la ea?)
Mentionez ca minorul se simte extraordinar de bine in prezenta mea iar conditiile de locuit oferite de mine sunt mult superioare celor oferite de mama lui.
Va multumesc anticipat pt raspunsuri!
Stefan
Puteti formula o noua cerere referitoare la programul de vizitare in momentul in care au aparut aspecte noi in legatura cu acest program, in relatiile personale parinte-copil. Daca nu a trecut sufiecient timp si nu s-a schimbat mai nimic de la precedenta apreciere a instantei, nu veti avea mari sanse de izbanda.
Cat priveste locuinta copilului alternativ la fiecare parinte, mie una nu mi se pare o solutie comfortabila pt minor atat referitor la prietenii de joaca, la drumul pana la scoala, la plimbarea cu bagajele de colo colo. Dar poate ca in urma administrarii probatorului veti reusi sa convingeti instanta ca este in interesul superior al copilului acest lucru.
puteti cere partajarea timpului cu stabilirea unui plan parental (dupa o schema gen: 2 luni la tata si 2 luni la mama, sa zicem); e mai greu, cred, sa va intelegeti cu mama copilului in acest sens, puteti solicita de altfel si audierea copilului (in situatii exceptionale instanta incuviinteaza acest lucru si inainte de varsta de 10ani a copilului, sigur ca in cele din urma instanta trebuie convinsa ca cele solicitate sunt in "interesul major al copilului"...la acest lucru ar trebui sa se gandeasca mai intai de toate parintii si sa nu lasam la aprecierea (subiectiva de multe ori) a judecatorului, noi stim cel mai bine ce vrea copilul nostru
@stefan71, va rog sa nu mai deschideti subiecte noi pe aceeasi tema, continuati subiectul deschis cu problema programului de vizita. V-am sters un mesaj dimineata cu aceeasi rugaminte, dvs ati ales sa-l repostati.
Acest subiect se inchide.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Program de vizita
moglanmatei
in urma procesului de divort nu sa stabilit un program de vizita pt copilul din prima casatorie si as vrea ca acest lucru sa se intample de aici incolo fiindca ... (vezi toată discuția)