avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Canabis cu 0,2% thc
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Canabis cu 0,2% thc

Buna ziua!Este legal sa detin canabis cu continut de 0,2% THC?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Matache , Avocat 16:21, 23 Aprilie 2019
Bună ziua!
În România este ilegal. Ați comite infracțiunea de deținere de droguri de risc în vederea consumului propriu, care se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau amendă.
Aud frecvent această întrebare, iscată de niște prevederi europene în materie, dar ele nu au aplicabilitate în dreptul penal român, numai dacă legiuitorul ar modifica legea în acest sens.
Deci sfatul meu este să nu dețineți cannabis, indiferent de THC.

Avocat Alexandru Matache,
Baroul Cluj

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost descoperit cu droguri de mare risc dar erau pentru consum propriu. care sunt scenariile posibile? sergiu_ross sergiu_ross In urma unui control de rutina, a fost descoperit ca o persoana detine asupra ei droguri de mare risc (10 pilluri extasy si 1g methamphetamina). Persoana ... (vezi toată discuția)
Am vorbit cu un prieten din germania si vrea sa imi dea un cactus lucahc88 lucahc88 Buna ziua as vrea sa stiu daca plantaLophophora williamsii este legala in romania am o gradina mare de plante si acum ca a venit vara am inceput sa colectez ... (vezi toată discuția)
Conducerea pe drumurile publice al unui autovehicul sub efectul substantelor psihoactive. mai precis pozitiv pe thc. Nicolae m ionut Nicolae m ionut Acum 3 luni la un control de rutina al pilitiei igpr a1 am fost testat cu aparatul etilotest iar rezultatul fiind zero(0). Dar nu aici e problema. Am fost ... (vezi toată discuția)